Vladimir Putin face prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

Vladimir Putin Sursă foto - Twitter
  • Rusia spune că a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său.
  • La Dușanbe, Putin se va întâlni cu președintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic.
  • Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing, la începutul lunii februarie.

Vladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunţat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, informează Reuters.

Potrivit postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul şi Turkmenistanul şi apoi se va întâlni cu preşedintele indonezian Joko Widodo pentru discuţii la Moscova.

La Duşanbe, Putin se va întâlni cu preşedintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei şi cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al naţiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran şi Turkmenistan, a precizat Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune.

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el şi preşedintele chinez Xi Jinping au anunţat un tratat de prietenie cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.