• Comandanții lui Putin sunt chemați frecvent la întâlniri urgente.
  • Ofițerii superiori consideră asaltul planificat o misiune sinucigașă.
  • Partizanii ATESH transmit informații importante forțelor ucrainene.

Potrivit informațiilor furnizate de grupul partizan ATESH, comandanții lui Putin ar fi refuzat să își trimită trupele să se alăture unei ofensive planificate pentru a lua cu asalt râul Nipru.

Obiective sinucigașe cer măsuri disperate

Armata Rusiei își consolidează forțele pe malul stâng al râului Nipru, pe măsură ce se pregătește să forțeze traversarea, care vine după ce liderul rus a fost acuzat că a depășit liniile roșii.

Rapoartele serviciilor de informații sugerează că 2.000 de trupe de asalt au fost adunate în regiunea Herson, împreună cu aproximativ 300 de ambarcațiuni rapide.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Conform surselor ATESH, comandanții ruși sunt convocați frecvent la întâlniri urgente, de unde se întorc „palizi și vădit alarmați„.

Un agent ATESH a declarat: „Comandanții sunt chemați în mod constant la reuniuni urgente, după care se întorc târziu în noapte – palizi și clar alarmați. Acest lucru crește nervozitatea în unitățile în care nimeni nu înțelege cu adevărat ce se întâmplă.

Aceste întâlniri par să fie legate de planurile de traversare a râului Nipru, o operațiune considerată extrem de riscantă de mulți ofițeri superiori.

„Mulți cred că asaltul planificat este o misiune sinucigașă și sunt reticenți în a-și angaja trupele și echipamentele în luptă„, a raportat ATESH.

Situația a devenit atât de gravă încât unele unități rusești din Crimeea ar recurs la măsuri extreme pentru a evita implicarea în ofensivă. ATESH a observat că „unitățile rusești din Crimeea își distrugeau bărcile într-o încercare disperată de a nu fi trimise la Kherson pentru a se alătura asaltului.”

De asemenea, rata sinuciderilor în rândul trupelor ruse din Herson ar fi în creștere, un indicator al moralului scăzut și al presiunii psihologice intense la care sunt supuși soldații ruși.

Aceste evenimente sugerează că Vladimir Putin se confruntă cu o criză majoră în cadrul propriei armate. Refuzul comandanților de a executa ordine considerate sinucigașe reprezintă o lovitură semnificativă pentru strategia rusă în Ucraina.

Citește și