Putin se întâlnește cu Ergodan: Nu va exista un nou acord privind cerealele până când Occidentul nu va îndeplini cerințele

UPDATE

Moscova ia în considerare posibilitatea încheierii unor acorduri cu Turcia și Qatar ca alternativă la acordul cu cereale, dar ca o alternativă, a spus Putin.

UPDATE

Rusia este pregătită să se gândească la relansarea acordului cu cereale, dar numai după ridicarea restricțiilor la exportul de produse agricole rusești, a spus Vladimir Putin.

Șeful Ministerului de Externe ucrainean a spus că se așteaptă la o conversație între Zelensky și Erdogan după întâlnirea liderului turc cu Putin

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a încercat luni să îl convingă pe președintele rus Vladimir Putin să reactiveze un acord care a permis Ucrainei să exporte cereale și alte mărfuri din trei porturi de la Marea Neagră, în ciuda războiului cu Rusia, scrie AP.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită în Turcia, că Rusia este pregătită să discute despre reluarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.

În iulie, Putin a refuzat să prelungească acordul, care a fost mediat de Turcia și de Națiunile Unite cu un an înainte și care a fost considerat vital pentru aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, în special în Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Ucraina și Rusia sunt furnizori importanți de grâu, orz, ulei de floarea-soarelui și alte bunuri pe care se bazează țările în curs de dezvoltare.

Erdogan a declarat că acordul privind cerealele a fost subiectul principal al discuțiilor dintre cei doi lideri în stațiunea rusă Soci de la Marea Neagră, unde președintele rus are o reședință.

Citește și:

Exit mobile version