• Putin merge în China pentru a doua oară în mai puțin de șase luni.
  • Este un semn al aprofundării legăturilor strategice dintre China și Rusia.
  • Putin are nevoie de China pentru a continua războiul din Ucraina.

UPDATE: Vladimir Putin a ajuns în China

Vladimir Putin a ajuns joi dimineață (ora locală) la Beijing. Liderul de la Kremlin nu a venit singur și este însoțit de 20 de guvernatori regionali.

Este vorba despre prima vizită de stat efectuată de președintele rus după ce și-a început cel de-al cincilea mandat.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Președintele rus vizitează China joi și vineri, a anunțat Ministerul chinez de Externe. Este a doua vizită şi a treia întâlnire între Putin şi Xi în ultimele șase luni. Președintele rus are nevoie de sprijinul Chinei pentru a putea continua războiul din Ucraina. Comform MAE rus, cei doi urmăresc să aprofundeze legăturile strategice și să instaureze Noua Ordine Mondială democratică.

Care sunt obiectivele lui Putin în China?

Putin are interese economice, acesta dorește un „acord” pentru conducta de gaze naturale Power of Siberia 2 și caută sprijin suplimentar din partea Chinei pentru războiul din Ucraina, în special în ceea ce privește tehnologia. Acesta dorește, de asemenea, acces la piețele financiare chineze și să folosească „moneda chineză pentru a promova comerțul Rusiei”. La nivel politic, cei doi vor discuta despre legătura fără limite dintre cele două administrații totalitare.

Rusia și China și-au propus să reformeze sistemul internațional și să promoveze stabilirea unei ordini mondiale multipolare care să reflecte ponderea reală a statelor și a asociațiilor acestora. Putin și Xi nu au explicat niciodată pe larg ce înseamnă această nouă ordine mondială, altceva decât opunerea puternică la principiile democrației, lucru care contestă Carta ONU.

Citește și