• Purtătorul de cuvânt al PSD susține că în cadrul ședinței social-democraților de astăzi nu s-a discutat despre posibilitatea amânării rotativei guvernamentale.
  • Radu Oprea a afirmat că PSD se concentrează pe problemele reale ale cetățenilor.
  • Radu Oprea susține că românii sunt mai interesați de rezolvarea problemelor actuale, decât despre rotativa guvernamentală.

Rotaţia premierilor s-ar putea amâna până în toamnă, deşi ar trebui să se facă până în 25 mai, susţin surse din cadrul PNL. Întrebat dacă PSD ia în calcul această variantă sau mai degrabă ieşirea de la guvernare, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a spus că „astăzi avem un protocol” .

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă PSD ar fi de acord cu amântarea rotativei până în toamnă.

„Nu am avut o astfel de discuţie (despre amânarea rotativei până la toamnă – n.r.). Toată concentrarea noastră, a miniştrilor PSD, va fi pe rezolvarea problemelor în perioada imediat următoare, nicidecum despre ceea ce se va întâmpla în mai, conform protocolului, Cred că a rezolva problema creşterii preţurilor la alimente, a încerca să venim cu o măsură consolidată, aşa cum am venit la energie, este unul dintre lucrurile pe care putem să le facem acum pentru toţi cetăţenii României” , a spus Oprea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebat, în continuare, dacă ar susţine varianta amânării sau mai degrabă PSD ar ieşi de la guvernare, Radu Oprea a spus că este convins că toţi românii au o aşteptare: „aceea de a avea stabilitate şi de a rezolva problemele care într-adevăr îi preocupă” .

„Am vorbit despre faptul că încă sunt probleme cu creşterile de preţuri la produsele alimentare, încă este o preocupare costul cu energia, deşi am reuşit să rezolvăm această problemă, dar probabil trebuie să comunicăm mult mai bine decât am făcut până acum. Este vorba de veniturile românilor în acest context geopolitic foarte complicat pentru noi. Războiul este la graniţa României. Aţi văzut că iar au fost bombardamente în Insula şerpilor, care nu este departe de România şi eu cred că acestea sunt preocupările. Despre aceste probleme am discutat noi în şedinţa BPN, nu despre rotaţia premierilor” , a răspuns Radu Oprea.

În continuare, Radu Oprea a spus că „Astăzi avem un protocol şi avem o agendă a românilor care ne privesc” , astfel că social-democraţii au discutat în şedinţă despre „această agendă, pentru a răspunde acestor nevoi reale, care nu pot fi ignorate, nu pot fi trecute cu vederea indiferent de discuţiile care apar în zona aceasta” .