• Vladmir Putin ar putea duce războiul împotriva Ucrainei încă doi ani pentru a-și atinge scopul, a avertizat unul dintre acoliții săi.
  • Evgheni Prigojin a declarat că, pentru ca Rusia să câștige războiul, trebuie să controleze în totalitate așa-numitele Republici Populare Donețk și Luhansk.
  • Forțele ucrainene mențin apărarea de-a lungul liniei frontului din Donețk, inclusiv a orașului asediat Bakhmut.

Vladmir Putin ar putea duce războiul împotriva Ucrainei încă doi ani pentru a-și atinge scopul, a avertizat unul dintre acoliții săi. Șeful armatei private Wagner, care luptă pentru Kremlin împotriva Ucrainei, a declarat că ar putea fi nevoie de doi ani pentru ca Rusia să controleze cele două zone din estul Ucrainei, ceea ce reprezintă obiectivul lor final de război.

Miliardarul Evgheni Prigojin este unul dintre cei mai de încredere aliați ai lui Putin și a declarat că, pentru ca Rusia să câștige războiul, trebuie să controleze în totalitate așa-numitele Republici Populare Donețk și Luhansk. Prigozhin a declarat într-un interviu rar: Din câte am înțeles, trebuie să terminăm cu republicile Donețk și Luhansk. Și, în principiu, acest lucru este satisfăcător pentru toată lumea…”.

Acest lucru ar mai dura cel puțin încă un an și jumătate sau doi”, a spus el, recunoscând că Rusia este ținută în loc de rezistența acerbă a Ucrainei. Acestea sunt regiunile pe care Rusia le-a revendicat ca fiind ale sale anul trecut, în ciuda faptului că nu sunt recunoscute de legislația ucraineană sau internațională. Mișcarea a fost condamnată pe scară largă ca fiind un precursor al încălcării suveranității teritoriale a Ucrainei. Odată ce teritoriile vor fi anexate oficial, Putin și acoliții săi vor declara probabil că atacurile ucrainene asupra acestor zone sunt atacuri asupra Rusiei însăși.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Dacă va trebui să mergem până la râul Nipru, atunci va dura trei ani”, a declarat el. Dar dacă Putin ordonă să înceapă al Treilea Război Mondial și să își trimită tancurile prin Europa, a spus el, atunci ar fi nevoie de mai mulți ani și Rusia ar trebui să treacă pe picior de război total.

Dacă va trebui să ajungem până la Canalul Mânecii, atunci am planul meu ideal”, a spus el. Dar în acest plan trebuie să mergem pe picior de război total așa cum am făcut din 1941 până în 1945 în cel de-al Doilea Război Mondial. Fără vacanțe în Turcia, fără Franța, fără relaxare”, a spus el.

Toată lumea muncește din greu, așa cum trebuie. Atunci putem pune întrebarea – unde este Canalul Mânecii?”.

Principalul propagandist și fanatic de război, Margarita Simonyan, a declarat că toată Ucraina ar trebui să fie forțată în interiorul Rusiei. Ucraina are un viitor frumos, strălucitor, luminos, plin de speranță și normal ca parte a Federației Ruse”, a spus ea.

Vineri, rachete rusești au lovit instalații de generare a energiei electrice din Harkov, într-un atac care a provocat rănirea a opt persoane. Rapoartele de sugerează, de asemenea, că trei rachete rusești S-300 au lovit orașul Harkov din estul Ucrainei în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit guvernatorului regional Oleh Sinehubov.

O instalație de infrastructură a fost avariată. Informațiile despre victime și amploarea distrugerilor sunt în curs de clarificare”, a scris el pe aplicația de mesagerie Telegram.

Cu toate acestea, forțele ucrainene mențin apărarea de-a lungul liniei frontului din Donețk, inclusiv a orașului asediat Bakhmut. Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a scris pe Telegram: Lupte aprige continuă în zona Vuhledar și Maryinka. Deținem în mod fiabil apărarea. În unele zone ale frontului am reușit să recâștigăm pozițiile pierdute anterior și am câștigat un punct de sprijin”.