„Nu s-a dat nicio derogare. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statuare, cum e un AGA sau o formaţiune politică care-şi organizează o întâlnire. (…) Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate – ca şi metri pătraţi, ca şi distanţare, ca şi respectare de acces şi aşa mai departe”, spune Raed Arafat.

El a fost întrebat de ce, în contextul în care numărul de noi cazuri de infectări COVID-19 a crescut, Partidului Naţional Liberal i-a fost permisă organizarea congresului cu 5.000 de delegaţi.

PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria şi IGSU cu privire la organizarea congresului PNL: „Nu respectă rigorile legale în vigoare şi, ca atare, capătă aspectul infracţiunii sancţionate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu preşedintele Iohannis! – încalcă orice restricţii, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar naţional de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei”, a scris pe Facebook, vineri, Marcel Ciolacu.

– În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 145 de pacienţi au murit. Numărul bolnavilor internaţi la ATI a depăşit 1.100.