• Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, sâmbătă, că „restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite”.
  • Ministrul Sănătății a precizat că în spațiile aglomerate va exista recomandarea purtării măștii, dar nu va mai fi o obligație.
  • Acesta a mai spus că unul din 8 pacienți din secțiile ATI au infecție cu varianta Delta.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, sâmbătă, că ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea multor restricții, prezent la Bistrița-Năsăud. Acesta a mai adăugat că ridicarea stării de alertă se va face în scurt timp.

„Nu are rost să ne angajăm cu termene, dar lucrul acesta se va întâmpla cât mai rapid”, a spus Rafila.

Întrebat cum se va face accesul în săli de spectacole și alte instituții, Rafila a precizat că „dacă discutăm de ridicarea stării de alertă, evident și restul de activități legate de pandemie vor reveni la normal”, dar „nu are rost să intrăm în astfel de detalii”, mai ales că situația continuă să fie îngrijorătoare, în ciuda faptului că numărul de cazuri zilnice de COVID-19 este în scădere.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

„Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puține. Așteptăm un moment optim ca aceste restricții să permită și desfășurarea în siguranță a activităților publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranță termenul va fi rapid în momentul în care situația o va permite”, a mai sus Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că în spațiile aglomerate va exista recomandarea purtării măștii, dar nu va mai fi o obligație.

În ceea ce privește studiul făcut pe pacienții cu COVID-19 din secțiile ATI din țară, acesta a reliefat că au fost secvențiate peste 350 de probe la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, iar rezultatele preliminare arată că 12,5 la sută dintre pacienți au varianta Delta, iar restul Omicron. Practic, unul din 8 din cei din secțiile ATI au infecție cu varianta Delta.