Rămășite umane descoperite în cel mai mare rezervor de apă din SUA

sursa: Hepta
  • Cel mai mare rezervor din SUA, Lacul Mead furnizează apă potabilă pentru 20 de milioane de oameni din Las Vegas până la Los Angeles.
  • Nivelul lacului Mead este în scădere din anul 2000, iar oamenii de ştiinţă spun că schimbările climatice agravează situaţia.
  • Poliţia avertizează că, probabil, vor fi găsite mai multe cadavre pe măsură ce lacul se retrage. Anchetatorii mai spun că trupul găsit săptămâna trecută aparţine unei persoane care a fost împuşcată mortal în anii 1970 sau 1980.

Mai multe rămăşiţe umane au fost găsite în Lacul Mead, la doar o săptămână după ce corpul unei persoane, posibil victimă a unei crime, a fost găsit în rezervorul de apă care se micşorează rapid din cauza secetei, anunţă BBC.

Sâmbătă, rangerii din parcul naţional unde se află lacul au fost informaţi despre descoperirea unor rămăşiţe. Pe 1 mai, un cadavru a fost găsit într-un butoi blocat în noroiul de pe malul lacului care se retrage din cauza secetei.

Cel mai mare rezervor din SUA, Lacul Mead furnizează apă potabilă pentru 20 de milioane de oameni din Las Vegas până la Los Angeles. Nivelul lacului Mead este în scădere din anul 2000, iar oamenii de ştiinţă spun că schimbările climatice agravează situaţia.

Poliţia avertizează că, probabil, vor fi găsite mai multe cadavre pe măsură ce lacul se retrage. Anchetatorii mai spun că trupul găsit săptămâna trecută aparţine unei persoane care a fost împuşcată mortal în anii 1970 sau 1980.

Detectivul detectiv de la Omucideri din Las Vegas, locotenentul Ray Spencer, a declarat presei locale că momentul a fost determinat cu ajutorul hainelor şi pantofilor victimei, care se vindeau în magazinele Kmart la acea vreme.

Caz dificil pentru polițiștii americani

„Va fi un caz foarte dificil. Aş spune că există şanse foarte mari ca, pe măsură ce nivelul apei scade, să găsim alte rămăşiţe umane”, a declarat locotenentul Spencer pentru CBS News din Las Vegas după prima descoperire.

Iar în weekend-ul trecut, această predicţie s-a dovedit exactă. Serviciul Parcurilor Naţionale, care patrulează lacul Mead, a anunţat că ultima descoperire de „rămăşiţe scheletice umane” a fost raportată de martori sâmbătă după-amiază.

Poliţia din Las Vegas a declarat luni că, deocamdată, nu se suspectează nicio crimă în cazul celui de-al doilea deces, dar „va investiga dacă se va stabili că este vorba de o crimă sau de o moarte suspectă”.

Descoperirile macabre au loc în timp ce lacul ajunge la cel mai scăzut nivel de când a fost umplut pentru prima dată. Lacul Mead, care se află la graniţa dintre statele Nevada şi Arizona, a fost creat de barajul Hoover în anii 1930.

În februarie, cercetătorii au concluzionat că seceta din sud-vestul SUA este cea mai gravă din cel puţin un mileniu.