• AUR a obținut cele mai multe voturi în Italia
  • Ramona Lovin este unul dintre candidați
  • Ramona consideră că secretul partidului este ascultarea simpatizanţilor care, la rândul lor, vin şi cu soluţii

Știi deja că surpriza acestor alegeri parlamentare a fost Partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Au obținut un scor destul de bun, mai ales pentru un partid nou înființat. În Italia, spre exemplu, a fost cel mai votat partid.

Ramona Lovin este unul dintre candidați. S-a născut în judeţul Neamţ, dar locuieşte în Italia, pe malul Mării Tireniene, din 2004. Militează pentru unirea Barabiei cu România de când a călătorit peste Prut şi s-a simţit ca acasă.

Aşa l-a descoperit pe liderul partidului AUR, George Simion, care i-a propus să candideze pe listele diasporei, la alegerile parlamentare. De la Nord la Sud, români care se regăsesc în ideile conservatoare ale mişcării s-au înscris în Alianța pentru Unirea Românilor şi plătesc o cotizaţie de 10 euro pe lună. Campania electorală i-a unit atât fizic cât şi pe reţelele sociale.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ramona consideră că secretul partidului este ascultarea simpatizanţilor care, la rândul lor, vin şi cu soluţii.

Ramona Lovin, candidata AUR Italia: „Dintr-o altă direcţie sunt fel şi fel de nemulţumiţi, de anumire lucruri care s-au petrecut în România ultimilor ani. De exemplu avem foarte mulţi oameni care au venit alături de noi după ce am avut protestele împotriva tăierilor de păduri.“

Contactul direct cu electoratul a fost răsplătit cu voturi de la cele mai neaşteptate categorii sociale. Aşa s-a întâmplat cu romii din Florenţa, care au reprezentat majoritatea printe cei 292 de votanţi.

Sorin Nedea, membru comisie electrorală Florenţa: „Cel puţin în secţia noastră, am văzut că s-au mobilizat şi au venit în număr mare la vot, romii, şi mai ales au fost şi foarte deschişi, adică intenţia lor de vot li se citea pe faţă, uneori o spuneau cu voce tare, uneori conversau de la o cabină la alta şi putem să spunem că rezultatul AUR în mare parte se datorează şi lor.“