• Fiii lordului cecen Kadyrov au 16, 15 și 14 ani.
  • El a postat o înregistrare video cu băieții, îmbrăcați în camuflaj și cu ochelari negri, trăgând cu armele.
  • Liderul cecen, un susținător declarat al războiului, ceruse anterior Kremlinului să îi retragă medaliile comandantului forțelor rusești din estul Ucrainei.

Ramzan Kadîrov, omul forte din Cecenia și aliatul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că își va trimite cei trei fii adolescenți pe linia întâi pentru a lupta împotriva Ucrainei. Kadîrov a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că este timpul ca băieții să își dovedească valoarea într-o luptă reală”.

Cei trei fii ai lui Kadîrov sunt Akhmat, 16 ani, Eli, 15 ani, și Adam, 14 ani. El a insistat că au fost antrenați pentru luptă aproape din anii lor de tinerețe”.

Ei vor merge în curând pe linia frontului și se vor afla pe cele mai dificile secțiuni ale liniei de contact”, a spus el, adăugând că declarația sa se adresează vorbitorilor deșănțați care au susținut că cei dragi mie nu participă la operațiunea militară specială”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a postat, de asemenea, o înregistrare video cu băieții, îmbrăcați în camuflaj și cu ochelari negri, trăgând cu armele. Adolescenții au fost văzuți, de asemenea, pe tancuri, cu arme legate la brâu. De asemenea, videoclipul îi arată trăgând cu lansatoare de rachete și mitraliere.

Liderul cecen, un susținător declarat al războiului, ceruse anterior Kremlinului să îi retragă medaliile comandantului forțelor rusești din estul Ucrainei și să îl trimită pe front pentru a lupta. Exprimându-și furia în legătură cu retragerea trupelor rusești din Leman, Kadîrov îl numise pe colonelul general Aleksandr Lapin un mediocru”.

Kadîrov sugerase, de asemenea, Rusiei să reconsidere utilizarea armelor nucleare cu putere redusă în Ucraina ca răspuns la contraofensiva acesteia din urmă în Liman. În opinia mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament redus”, a declarat Kadîrov.

Cu toate acestea, Kremlinul respinsese apelul său, numindu-l un moment emoțional”.

Acesta este un moment foarte emoțional. Șefii regiunilor au dreptul de a-și exprima punctul de vedere. Chiar și în momente dificile, emoțiile ar trebui să fie excluse din orice evaluare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov. În țara noastră, utilizarea armelor nucleare are loc doar pe baza a ceea ce este prevăzut în doctrina relevantă”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Peskov a salutat contribuțiile eroice” ale lui Kadîrov la operațiunea militară din Ucraina. Kadîrov afirmase că Cecenia a desfășurat 20.000 de soldați pe linia frontului de la începutul invaziei Ucrainei, în februarie, depășind astfel planul de recrutare cu 254%… chiar înainte de anunțarea mobilizării parțiale”.