• Rand Paul, un senator republican de Kentacky, a reușit să blocheze, temporar ajutorul de 40 de miliarde dolari, promis de Statele Unite, Ucrainei.
  • Nu putem salva Ucraina, condamnând economia Statelor Unite.”
  • Senatorul i-a sfidat pe liderii ambelor partide și a amânat de unul singur până săptămâna viitoare aprobarea Senatului a unui ajutor suplimentar 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Lovitură de teatru în Senatul SUA! Un senator american a reușit să blocheze, temporar, de unul singur, ajutorul de 40 de miliarde dolari, promis de Statele Unite, Ucrainei.

Este vorba despre Rand Paul, un senator republican de Kentacky, care i-a sfidat pe liderii ambelor partide și a obținut amânarea votului, până săptămâna viitoare.

„Nu putem salva Ucraina, condamnând economia Statelor Unite. Și oricât de simpatică ar fi cauza, scopul biroului meu este securitatea națională a Statelor Unite„, a spus el.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Cu toate acestea, sabotajul lui Rand Paul este temporar, o decizie finală în această privință va fi luată săptămâna viitoare. Democrații au reacționat dur și l-au taxat pe senatorul Paul. „Acest om ajută Rusia să omoare zi de zi oameni nevinovați! Ar trebui să protestăm în fața casei sale”, ”O rușine, senatorul lui Vladimir Putin”, au fost doar câteva dintre mesaje.

Senatorul republican din Kentucky i-a sfidat joi pe liderii ambelor partide și a amânat de unul singur până săptămâna viitoare aprobarea Senatului a unui ajutor suplimentar 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul invaziei ruse.

Cu Senatul pregătit să dezbată și să voteze pachetul de ajutor militar și economic, Paul le-a refuzat liderilor acordul unanim de care aveau nevoie pentru a continua acest proces, în regim de urgență. Măsura bipartizană, susținută de președintele Joe Biden, subliniază hotărârea SUA de a-și consolida sprijinul pentru forțele depășite numeric ale Ucrainei, conform jurnaliștilor american.

Legislația a fost aprobată în mod covârșitor de către Cameră și are un puternic sprijin în Senat, atât din partea republicanilor, cât și a democraților.