• Senatul american a făcut public un raport care arată mai multe breșe de securitate
  • Investigația, una bipartizană, nu arată implicarea lui Trump în evenimente
  • Raportul Senatului vorbește despre probleme logistice ale poliției Capitoliului

Senatul american tocmai a publicat un raport care arată cum a fost posibil asaltul de la Capitoliu.

Patru oameni au murit în încleștările dintre poliție și susținătorii lui Trump. 14 polițiști au fost răniți. Unul a murit la câteva ore de la atac.

Cum a fost posibil să se întâmple asta în cea mai puternică democrație a lumii arată raportul Senatului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Apar două mari probleme pe care le identifică acest raport. Prima este legată de comunicarea dintre agenţiile de informaţii din Statele Unite. Raportul spune foarte clar că s-au pierdut ore bune tocmai pentru că agenţiile de informaţii nu vorbesc aşa cum trebuie între ele.

Nu este o chestiune nouă pentru Statele Unite. După teribilul 11 septembrie s-a discutat despre acelaşi lucru. Unele agenţii aveau informaţii, dar nu le-au împărtăşit cu celelalte.

O altă problemă pe care o subliniază acest raport este pregătirea poliţiştilor de la Capitoliu. Tot din acest raportăm aflăm că s-au pierdut ore în şir în care cei de la Pentagon nu făceau altceva decât să planifice o operaţiune, vreme în care se petreceau evenimentele de la Capitoliu.

S-a discutat de la bun început ce vină are fostul preşedinte SUA Donald Trump, având în vedere că a fost cel care a transmis mesaje extrem de virulente şi a făcut în social media o adevărat revoluţie, dar acest raport bipartizan nu vorbeşte despre o legătură directă între mesajele transmise de Trump şi ceea ce s-a întâmplat în mod real.