• Soldații ucraineni au ucis, de asemenea, personalul de comandă al brigăzii și au distrus 130 de echipamente.
  • Un oficial ucrainean a declarat pentru Politico că ucrainenii au eliminat miile de soldați, inclusiv membri ai unei brigăzi rusești de elită.
  • O rată de 824 de morți pe zi este de aproximativ patru ori mai mare decât media din iunie-iulie 2022, a declarat guvernul britanic.

Ucraina a scos din luptă peste 5.000 de soldați ruși – ucigând, rănind sau încarcerând trupele – după ce forțele rusești au încercat să colecteze informații despre capacitățile de apărare ale Ucrainei în Vuhledar, potrivit unui raport.

Un oficial ucrainean a declarat pentru Politico că ucrainenii au eliminat miile de soldați, inclusiv membri ai unei brigăzi rusești de elită, atunci când trupele de infanterie navală 155 au luat cu asalt orașul minier de cărbune din regiunea Donețk, la sfârșitul lunii ianuarie.

Soldații ucraineni au ucis, de asemenea, personalul de comandă al brigăzii și au distrus 130 de echipamente, inclusiv 36 de tancuri, a declarat Oleksiy Dmytrashkivskyi, șeful centrului de presă unit al districtului Tavriskiy al forțelor de apărare ucrainene.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

El a adăugat că, de obicei, forțele rusești pierdeau între 150 și 300 de pușcași marini pe zi în apropiere de Vuhledar. cu toate acestea, unele estimări sunt chiar mai mari. Oficialii britanici au declarat că un număr impresionant de 824 de soldați ruși mor în fiecare zi, citând actualizări ale Statului Major ucrainean. O rată de 824 de morți pe zi este de aproximativ patru ori mai mare decât media din iunie-iulie 2022, a declarat guvernul britanic.

Dmytrashkivskyi a declarat că brigada de elită 155 a avut nevoie de trei ori de noi efective. Brigada a 155-a a trebuit deja să fie redistribuita de trei ori. Prima dată după Irpin și Bucha; a doua oară când au fost înfrânți lângă Donețk – s-au refăcut din nou”, a declarat el pentru Politico. Iar acum, aproape întreaga brigadă a fost deja distrusă lângă Vuhledar”.

Pușcașii marini ucraineni au postat o înregistrare video cu trupele rusești care se îngrămădesc pe un câmp de luptă de lângă Vuhledar. Mergeți și faceți un cimitir! Doamne, prima coloană a mers acolo și a sărit în aer, iar apoi a doua a mers exact pe același traseu”, au spus artileriștii ucraineni în înregistrarea video, potrivit publicației.

Naționaliștii ruși s-au agitat din cauza înfrângerii, iar unii bloggeri militari ruși au cerut procese publice împotriva comandanților de rang înalt care, spun ei, au repetat aceleași greșeli. Aceștia au pus sub semnul întrebării comandanții pentru că au trimis trupe de elită ca primă linie de apărare, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare a sa.

Fostul comandant paramilitar rus Igor Girkin, care ispășește o condamnare pe viață pentru doborârea zborului 17 al companiei Malaysia Airlines, i-a numit pe generalii ruși cretini complecși, care nu învață din propriile greșeli” într-un blog militar pe Telegram pe care îl scrie sub pseudonimul Igor Strelkov.

Oficialii britanici din domeniul apărării au declarat că există o serie de motive pentru pierderile mai mari ale Rusiei. Creșterea numărului de pierderi rusești se datorează probabil unei serii de factori, inclusiv lipsa de personal instruit, de coordonare și de resurse pe întregul front – acest lucru este exemplificat în Vuhledar și Bahmut”, se arată în actualizarea Defense Intelligence.