• Marina americană a detectat implozia submersibilului Titan la scurt timp după ce acesta a pierdut contactul cu nava suport.
  • Oficiali din domeniul apărării au declarat pentru WSJ că Marina a început să caute submersibilul imediat după ce a dispărut.
  • Un sistem de detecție ultrasecret folosit pentru a găsi submarine inamice a înregistrat sunetul.

Cel puțin unele persoane din conducerea marinei americane erau la curent cu soarta submersibilului Titan cu câteva zile înainte de restul lumii, potrivit unui raport al Wall Street Journal.

Marina SUA a detectat duminică sunete „similare cu cele provocate de o implozie”, la scurt timp după ce submersibilul Titan al OceanGate a pierdut comunicarea cu nava suport, a declarat un oficial al marinei, scrie BBC și Business Insider, conform WSJ.

Un sistem de detectare cu ultrasunet, folosit de Marina Militară a SUA pentru a identifica submersibilele inamice, a înregistrat pentru prima dată duminică sunetul unei implozii în apropierea locului unde au fost descoperite duminică resturile, au declarat oficiali americani din domeniul apărării.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Oficialii marinei au început să caute semnale provenite de la Titan aproape imediat după ce acesta a pierdut contactul cu nava suport, potrivit ziarului.

,,Marina americană a efectuat o analiză a datelor acustice și a detectat o anomalie în concordanță cu o implozie sau o explozie în apropiereaa locului în care submersibilul Titan funcționa atunci când comunicațiile au fost pierdute” , a declarat un înalt oficial al Marinei americane pentru Journal.

,,Deși nu sunt definitive, aceste informații au fost imediat împărtășite cu comandantul incidentului pentru a ajuta la misiunea de căutare și salvare în curs de desfășurare” .

Un oficial de rang înalt din cadrul Marinei a declarat pentru Washington Post că, de obicei, serviciul nu face publice astfel de informații până când căutarea supraviețuitorilor nu se încheie în mod concludent. Până atunci, nu reprezintă nimic mai mult decât ,,niște date” .

,,Aș fi surprins dacă nu ar fi auzit”, a spus el. ,,Au bănuit ce s-a întâmplat, dar nu au putut fi siguri. „

Faptul că Marina a detectat sunetele – și a ascuns informația de public timp de cinci zile nu a fost surprinzător, având în vedere istoria de zeci de ani a SUA în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor de detectare a activității subacvatice, a declarat pentru Post Mark Cancian, consilier principal la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Căutarea navei a determinat un efort internațional masiv, incluzând autoritățile canadiene, nave comerciale și o navă franceză care a desfășurat un vehicul operat de la distanță (ROV).

Dispozitivul, capabil să se scufunde la 6.000 de metri sub apă, a descoperit joi dimineață resturile despre care se crede că fac parte din Titanul dispărut.

Cinci persoane se aflau la bordul submersibilului când acesta a dispărut în timpul scufundării în Atlantic.

După o uriașă misiune de căutare, un „câmp de resturi” a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului, în zona de căutare a submersibilului Titan, de către roboții trimiși de echipele de salvare.

Anunțul a fost făcut de Garda de Coastă, care a precizat că experții din cadrul comandamentului unificat evaluează informațiile.

Compania OceanGate a transmis că cei cinci pasageri de la bordul submersibilului „au fost pierduți, din nefericire” .

Paza de Coastă a SUA a confirmat, ulterior, suspiciunile OceanGate, informând că rămășițele descoperite în apropiere de epava Titanicului sunt alte submersibilului Titan și că cei cinci pasageri de la bord au murit.

Citește și

La ce riscuri asupra sănătății sunt expuși membrii echipajului de pe Titan: „Dacă sunt inconștienți, nu vor putea face multe pentru a se ajuta singuri”

Toți cei cinci membri ai echipajului de la bordul submersibilului Titan au murit, anunță OceanGate

„A fost o implozie catastrofală”: Noi dezvăluiri făcute de Garda de Coastă a SUA, după ce a găsit resturi în zona de căutare a submersibilului Titan