• Proton Technologies AG este compania care a analizat e-mailul cu presupusa amenințare cu bombă a avionului Ryanair.
  • Compania a anunțat că o amenințare citată de autoritățile bieloruse a fost trimisă după ce deturnarea aeronavei începuse.
  • Avionul Ryanair a fost deturnat la Minsk pentru ca jurnalistul Roman Protasevici să fie arestat.

Răsturanare de situație în cazul arestării jurnalistului Roman Protasevici. Compania care a analizat e-mailul cu presupusa amenințare cu bombă a avionului Ryanair, Proton Technoligies AG, a transmis, joi, că o amenințare citată de autoritățile bieloruse ca motiv al deturănării avionului la bordul căruia se afla și Protasevici a fost trimisă după ce deturnarea aeronavei începuse, potrivit Reuters.

Într-un comunicat, compania elvețiană a anunțat: „Nu am văzut dovezi credibile că afirmațiile din Belarus sunt adevărate. Vom sprijini autoritățile europene în anchetele lor după primirea unei cereri în acest sens.

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei RyanAir să aterizeze forțat în capitala țării, Minsk, scrie CNN. Avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forțat să aterizeze. Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reținut imediat și riscă acum pedeapsa cu moartea.