Rata de incidență de astăzi este de 1,42 la mia de locuitori, iar ieri a fost 1,49 la mie.

Alin Stoica a declarat că, de joi, în București, restaurantele, teatrele și cinematografele pot funcționa în interior la 50% din capacitate, față de 30% cât este acum.

Prefectul Capitalei a declarat la Aleph News că se află în legătură cu DSP pentru a finaliza procedura de intrat în scenariul verde.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Astăzi, suntem în legatura cu DSP și finalizăm acestă procedură. Și mâine, dacă se va menține trendul descendent, vom lua hotărârea pentru a trece pe scenariul verde, conform Hotărârii de Guvern”, a spus Alin Stoica.

„Principalele modificări vor fi următoarele: sălile și spațiiile de spectacol, la fel și pe restaurante, se va putea funcționa în regim de 50%, se pot organiza spectacole de tip drive in, se vor putea organiza spectacole în aer liber cu maxim de 300 de participanți”, a adăugat Alin Stoica.

Asta nu înseamnă însă că elevii vor merge la școală de săptămâna viitoare. Acest lucru va fi posibil atunci când rata de infectare va scădea sub 1 la mie.

Cât despre momentul în care Capitala ar putea ajunge la incidența de 1 caz la mia de locuitori, prefectul Capitalei a spus: „Este un pic prea devreme sa spunem acum cand vom ajunge la 1 la mie. (…) Am vazut că a încetinit oricum scăderea. Este posibil să avem și o consecință a relaxărilor din perioada Paștelui”.

Tot ieri, premierul Florin Cîțu declara că, de la 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care locuiesc.

În continuare este în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții, între orele 22:00 și 5:00, iar toate localurile și magazinele se închid la 21:00. Masca este încă obligatorie pe stradă și în spațiile publice închise.