• Numai în această cafenea, în cartierul universitar Hongdae din Seul, există peste 40 de specii.
  • Cafenelele au stârnit, de asemenea, controverse, susținătorii bunăstării animalelor militând de mult timp pentru restricții mai stricte sau chiar interzicerea totală a unor astfel de afaceri.
  • Experții spun că, deși este un pas pozitiv, trebuie făcut mai mult, având în vedere domeniul îngust al legii și opoziția proprietarilor de afaceri care susțin că mijloacele lor de trai sunt în pericol.

Închis în cușcă în spatele geamului, un raton dordu aleargă câteva secunde pe o roată de exerciții înainte de a se lăsa înapoi pe podea. În următoarea incintă, o pereche de câini de prerie se cocoță pe bușteni sub lumina artificială strălucitoare a unei lămpi de deasupra capului, relatează CNN.

Cafenelele cu animale au explodat în popularitate în ultimul deceniu – mai întâi cu pisici și câini, apoi cu specii sălbatice din ce în ce mai neobișnuite în era viralității online. Numai în această cafenea, în cartierul universitar Hongdae din Seul, există peste 40 de specii – inclusiv porci spinoși, șerpi, vulpi și dihori – conform unui semn de pe ușă care îl anunță ca un loc unic. Dar cafenelele au stârnit, de asemenea, controverse, susținătorii bunăstării animalelor militând de mult timp pentru restricții mai stricte sau chiar interzicerea totală a unor astfel de afaceri. Revolta tot mai mare a determinat guvernul sud-coreean să restrângă cu un set de noi legi care au intrat în vigoare în decembrie, interzicând efectiv cafenelelor să expună animale sălbatice vii, cu excepția cazului în care acestea sunt înregistrate ca grădini zoologice sau acvarii. Experții spun că, deși este un pas pozitiv, trebuie făcut mai mult, având în vedere domeniul îngust al legii și opoziția proprietarilor de afaceri care susțin că mijloacele lor de trai sunt în pericol. „Deoarece totul are de-a face cu banii… cred că efectele (legii) vor fi foarte minime”, a spus Jang Ji-deok, directorul general al Departamentului de Management Zoologic al Institutului Național de Ecologie, care a consiliat guvernul cu privire la legislatia. „Cu toate acestea, (introducerea legii) încă înseamnă că lucrurile se îmbunătățesc treptat.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și