• Într-o discuție telefonică cu președintele american Biden, președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas a subliniat că acțiunile Hamas nu reprezintă „poporul palestinian”.
  • În apelul cu președintele venezuelean Maduro, Abbas a afirmat că Organizația pentru Eliberarea Palestinei reprezintă singurul mandatar legitim al poporului palestinian, conform raportului WAFA.
  • Președintele Autorității Palestiniene a reiterat respingerea categorică a uciderea civililor din ambele părți în conflictul din regiune.

23.37 – Ehud Barak: Nu putem distruge Hamas. Hamas este în inimile și mințile palestinienilor

Fost prim-ministru israelian:
Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în timpul mandatului meu de prim-ministru, aș fi demisionat, iar dacă Netanyahu ar fi fost într-o structură normală de cabinet, ar fi trebuit să facă asta.

Nu există nicio posibilitate de a distruge Hamas, este complet imposibil pentru că Hamas este o ideologie și se află în visele, inimile și mințile oamenilor.

23.35 – Declarația ministrului iranian de externe

Ministrul iranian de Externe: „Șapte servicii de informații lucrează pentru Israel, dar nu a fost emis niciun avertisment în această operațiune, iar pe 7 octombrie, regimul israelian fals s-a prăbușit și, din cauza slăbiciunii, Netanyahu a dus bătălia în casele din Fâșia Gaza”.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

23.27 – Presa israeliană: În seara asta: o conversație între președintele egiptean al-Sisi și președintele Biden

Al-Sisi și Biden sunt de acord că prioritățile sunt: ​​protejarea civililor și furnizarea de ajutor umanitar Gaza.

Cei doi subliniază necesitatea de a limita conflictul palestino-israelian pentru ca acesta să nu amenințe securitatea regională

23.00 – SUA face presiuni asupra Israel

Administrația președintelui american Joe Biden a presat în mod privat Israelul în ultimele zile să-și concretizeze strategia pentru a doua zi după ce își va îndeplini obiectivul declarat de a răsturna stăpânirea Hamas pe Gaza, în războiul aflat în desfășurare în Fâșie, au declarat un oficial american și un oficial israelian pentru The The Timpurile lui Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu și cercul său apropiat le-au indicat omologilor americani că Israelul nu a venit încă cu o astfel de strategie și sunt mai concentrați pe obiectivul imediat de a scoate Hamas de la putere în Gaza, spune oficialul american.

22.30 – Hamas era pe cale să doboare un avion

22.00 – Aproximativ 250 de protestatari s-au adunat în fața sediului principal al BBC.

Aproximativ 250 de protestatari s-au adunat în fața sediului principal al BBC din Londra din cauza refuzului continuu al radiodifuzorului britanic de a se referi la Hamas drept grup terorist.

Demonstranții de la eveniment, organizat de grupuri evreiești, scandează „Hamas, teroriști” și „Să-ți fie rușine” la radio pentru că au luat decizia editorială de a se referi la Hamas drept „militanți” sau „grup militant”.

Mulți fluturează steaguri israeliene și alții au afișe cu imagini cu copii israelieni răpiți de teroriștii Hamas în timpul atacului său fără precedent din 7 octombrie.

Organizatorii, Adunarea Națională Evreiască, scriu pe X (fostul Twitter) că „nu este momentul ca BBC să numească Hamas altceva decât teroriști”.

21.33 – Două rachete aterizează în Sderot, inclusiv lovitură directă asupra unei case; nu s-au produs răniți

Municipalitatea Sderot raportează două impacturi cu rachete în orașul din sudul celui mai recent baraj din Fâșia Gaza.

Municipalitatea spune că una dintre rachete a lovit o casă, dar familia nu era acasă.

Nu există rapoarte de răni în ultima salvă.

21.13 – Columbia l-a expulzat pe ambasadorul Israelului din cauza războiului.

21.00 – Pentagonul trimite notificări de desfășurare către 2.000 de soldați americani din cauza războiului Israel-Hamas

Pentagonul a trimis ordine de „pregătire pentru desfășurare” către aproximativ 2.000 de militari americani pentru a fi pregătiți să răspundă la războiul Israel-Hamas, spun doi oficiali americani, cu condiția anonimatului pentru a discuta o decizie care nu a fost încă anunțată.

Trupele sunt pregătite să acopere o varietate de roluri de sprijin, cum ar fi sprijin medical suplimentar sau sprijin pentru muniții explozive, inclusiv asigurarea de securitate suplimentară la trecerea porților, spune unul dintre oficiali.

Ele nu vor fi trimise în Israel, dar ar putea fi trimise în țări din regiune, spune unul dintre oficiali.

20.30 – UE va lansa un coridor aerian umanitar spre Gaza

Uniunea Europeană va lansa un coridor aerian umanitar către Gaza prin Egipt, primele zboruri fiind așteptate săptămâna aceasta, anunță președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor și ajutor umanitar. De aceea… lansăm un pod aerian umanitar al UE către Gaza prin Egipt. Primele două zboruri vor începe săptămâna aceasta”, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă în capitala Albaniei, Tirana, unde participă la un summit regional balcanic.

19.51 – Netanyahu vorbește cu Putin – Biroul Premierului

Premierul Benjamin Netanyahu a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin, potrivit biroului lui Netanyahu.

Putin a fost extrem de critic la adresa Israelului în declarațiile sale de la atacul Hamas din 7 octombrie, făcând chiar și comparații implicite între Israel și armata germană în al Doilea Război Mondial.

Potrivit Kremlinului, Putin a vorbit mai devreme cu președintele sirian Bashar Assad și îi cheamă și astăzi pe Abdel Fattah el-Sissi din Egipt și pe președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas.

19.30 – IDF afirmă că l-a ucis pe Khan Younis, șeful serviciilor de informații Hamas

Forțele de Apărare ale Israelului spun că l-au lovit și ucis pe șeful regional al serviciilor de informații Hamas în orașul Khan Younis, din sudul Gazei.

IDF nu furnizează imediat detalii suplimentare despre grevă, inclusiv numele membrului înalt al Hamas sau locul unde a avut loc greva.

Armata publică, de asemenea, o serie de videoclipuri care arată lovituri în Fâșia Gaza, inclusiv cea care vizează un membru înalt al Hamas și pe tunelurile folosite de teroriștii Hamas și de o echipă de lansare de rachete.

19.00 – Posturi IDF împușcate la granița cu Liban, tancul vizat cu rachete antitanc

Forțele de Apărare Israelului spun că mai multe posturi militare de la granița cu Liban au fost supuse focului de armă, iar un tanc a fost lovit de o rachetă ghidată antitanc.

Nu există răniți în toate incidentele, potrivit IDF.

IDF spune că trupele au răspuns cu foc de artilerie împotriva surselor incendiului.

Hezbollah și-a revendicat mai devreme responsabilitatea pentru un atac de armă.

18.30 – Organizația Mondială a Sănătății avertizează că mai sunt doar „24 de ore de apă, electricitate și combustibil” în Fâșia Gaza

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că mai sunt doar „24 de ore de apă, electricitate și combustibil” în Fâșia Gaza înainte să se producă „o adevărată catastrofă”.

Directorul regional al OMS pentru Marea Mediterană de Est, Ahmed Al-Mandhari, spune că Fâșia Gaza trebuie să primească convoaiele de ajutor, blocate în prezent la punctul de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul.

Dacă asistența nu sosește, medicii vor trebui să „pregătească certificate de deces pentru pacienții lor”, susține el, discutând cu AFP.

18.17 – Hezbollah își asumă responsabilitatea pentru atacurile asupra posturilor IDF de lângă granița cu Liban

Gruparea teroristă Hezbollah își asumă responsabilitatea pentru atacarea cu arme ușoare a mai multor posturi militare israeliene de-a lungul graniței cu Liban.

Forțele de Apărare Israelului au spus mai devreme că niciun soldat nu a fost rănit și că a răspuns cu foc de artilerie.

17.57 – Femeie rănită de rachetă din Gaza care a aterizat în Holon

O persoană este rănită moderat de impactul unei rachete în orașul central Holon, spun medicii.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom spune că tratează o persoană de 54 de ani care a fost rănită de schije și o duce la un spital din apropiere.

17.28 – Mai multe rachete s-au tras spre Tel Aviv

Un alt baraj de rachete este lansat de teroriștii din Gaza către zona Tel Aviv, cu cel puțin o interceptare raportată.

Gruparea teroristă Hamas își asumă responsabilitatea pentru atacul anterior spre Tel Aviv și Ierusalim, precum și pentru focuri de armă asupra trupelor IDF la granița cu Liban în nord.

Presa ebraică relatează că, în atacul anterior, o rachetă a căzut într-o zonă deschisă la nord de Ierusalim, fără a provoca victime.

17.00 – Sirenele sună Tel Aviv și Ierusalim

În Ierusalim și Tel Aviv sună sirenele, în timp ce teroriștii din Fâșia Gaza lansează rachete cu rază lungă de acțiune în cele mai mari orașe din Israel.

Se aud mai multe explozii puternice în multiple zone, dar nu există rapoarte imediate de răniți sau pagube.

16.35 – Declarația lui Netanyahu

  • Netanyahu: Războiul de independență nu s-a încheiat. Bătălia pentru Israel a continuat de la înființarea sa.
  • Netanyahu: Scopul nostru este o victorie zdrobitoare asupra Hamas și eliminarea guvernării acestuia o dată pentru totdeauna.
  • Netanyahu: Războiul va dura timp și vom provoca mai multe morți.
  • Netanyahu: Eu spun lumii că războiul nostru împotriva Hamas este războiul tău.

16.30 – Ministrul israelian după ce UNRWA a acuzat Hamas de furt


Ministrul israelian după ce UNRWA a acuzat Hamas de furt: Gaza nu ar trebui să primească ajutor până când Hamas va dispărea.

Ministrul Energiei, Israel Katz, repostează acuzația UNRWA conform căreia autoritățile Hamas au furat combustibil și materiale medicale din incinta orașului Gaza, destinate refugiaților palestinieni, argumentând că acesta este un motiv pentru a nu permite niciun ajutor umanitar în Fâșie până când grupul terorist nu este eliminat.

16.00 – Putin va vorbi cu Netanyahu

Președintele rus Vladimir Putin va vorbi astăzi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas și președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi, a spus un consilier.

Consilierul pentru politică externă a Kremlinului, Yuri Ushakov, este, de asemenea, citat de agențiile ruse, spunând că Putin a vorbit deja astăzi mai devreme cu omologul său sirian Bashar Assad și cu președintele iranian Ebrahim Raisi.

15.13 – Granița Gazei cu Egiptul rămâne închisă

Granița dintre Egipt și Gaza este încă închisă, în ciuda rapoartelor anterioare că era pe cale să se redeschidă cetățenilor străini.

Mulțimile s-au adunat la trecerea Rafah, așteptând să fie lăsate să treacă. Rafah se află la granița dintre Peninsula Sinai a Egiptului și Gaza guvernată de Hamas și este singura trecere în teritoriul necontrolat de Israel. Îl puteți vedea marcat pe harta de mai jos.

15.00 – Israelul a continuat bombardarea Gazei în ultimele 24 de ore.

Presa israeliană spune că peste 100 de ținte militare au fost lovite peste noapte, inclusiv complexe, posturi de comandă și locuri de lansare pentru rachete antitanc.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii spun că peste 2.700 de persoane au fost ucise de la începutul atacurilor aeriene.

14.44 – Putin a vorbit si cu Raisi

Adjunctul politic al președintelui: În conversația telefonică de astăzi dintre președinții Iranului și Rusiei, președintele a avertizat împotriva continuării crimelor din partea regimului sionist. El a considerat continuarea asediului, uciderea femeilor și a copiilor, atacul la sol asupra Gazei și atacul asupra guvernului său ales și legitim drept cauza unui război lung și larg răspândit. În această conversație s-au discutat și evoluțiile din Caucaz.

14.43 – Trupele israeliene au stabilit o bază la kibutz-ul Kfar Aza

Kibbutz-ul Kfar Aza are vedere la Gaza și este unul dintre acele locuri în care a avut loc un masacru.

Este în mod clar o bază pentru înființarea posturilor de aprovizionare și de comandă.

14.17 – Discurs al Președintelui Parlamentului Libanez, Nabih Berri, la reuniunea de urgență a Uniunii Consiliilor Statelor Membre ale Organizației Cooperării Islamice

„În numele poporului libanez, recomandăm statelor membre ale Organizației pentru Cooperare Islamică să anuleze acordurile cu Israelul. Afirmăm dreptul poporului palestinian de a rezista în toate formele sale pentru a-și atinge dreptul de a se întoarce și de a-și stabili statul palestinian cu Ierusalimul drept capitală”.

14.00 – Prim-ministrul libanez: „Lucrăm pentru a distanța Libanul de războiul din Gaza

Prim-ministrul Libanului, Najib Mikati, a declarat că țara sa „se află în ochiul furtunii. Regiunea se află într-o situație dificilă și nimeni nu poate prezice ce s-ar putea întâmpla”, potrivit unui citat publicat de Al-Jazeera.

„Guvernul continuă contactele interne și externe pentru a menține calmul și a distanța Libanul de consecințele războiului în curs de desfășurare din Gaza”, a adăugat Mikati.

13.34 – Prim-ministrul Rishi Sunak vizitează o școală evreiască din nordul Londrei pentru a-și arăta sprijinul pentru comunitatea evreiască

În Marea Britanie, prim-ministrul Rishi Sunak vizitează o școală evreiască din nordul Londrei pentru a-și arăta sprijinul pentru comunitatea evreiască.

Sunak oferă asigurările sale că Marea Britanie face tot posibilul pentru a oferi sprijin familiilor cetățenilor britanici luați ostatici de Hamas.

Premierul a mai spus că a vorbit cu președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi pentru a-l îndemna să deschidă punctul de trecere Rafah în sudul Gazei – singurul punct de trecere din zona necontrolată de Israel.

13.20 – Zeci de persoane au fost îngropate în gropi comune în orașul Gaza, potrivit biroului de presă al guvernului Hamas

Zeci de cadavre neidentificate au fost îngropate în gropi comune în orașul Gaza, potrivit șefului biroului media al guvernului controlat de Hamas.

„Pentru că zeci de alți martiri au venit, copii, bebeluși, femei, bărbați, bătrâni, am fost înclinați să ne îndeplinim datoria noastră legitimă și morală față de acei martiri pentru a-i îngropa. Am pregătit o groapă comună în Groapa de Urgență pentru a-i îngropa pe cei care nu au fost identificați”, a declarat Salama Marouf într-o înregistrare video publicată duminică.

13.04 – Armata israeliană a acuzat Iranul că a orchestrat atacurile Hezbollah de-a lungul graniței cu Libanul

Israelul este pregătit să ducă un război pe două sau mai multe fronturi, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei contraamiralul Daniel Hagari.

Hezbollah a atacat ieri posturile armatei israeliene și un sat de graniță, Shtula, înainte ca Israelul să riposteze cu lovituri.

Contraamiralul Hagari a spus: „Hezbollah a efectuat o serie de atacuri cu împușcături pentru a distrage atenția de la eforturile noastre de război în sudul [Gaza], sub instrucțiuni iraniene și cu sprijinul [iranian]”.

12.58 – SUA sunt „implicate militar” în conflict, spune Iranul

SUA sunt deja puternic implicate în conflict și „trebuie să fie trase la răspundere”, a spus un oficial iranian.

Întrebat dacă Iranul s-ar implica dacă SUA ar interveni, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Nasser Kanaani a spus: „Iranul consideră că Statele Unite sunt deja implicate militar în conflictul dintre Israel și palestinieni”.

SUA au răspuns la atacurile Hamas prin mutarea mai multor nave, inclusiv portavionul USS Gerald R Ford, în estul Mediteranei.

12.10 – Secretarul de stat al SUA Antony Blinken sosește la Tel Aviv

El este extrem de îngrijorat de escaladarea regională a acestui război și, în special, foarte îngrijorat de implicarea Hezbollah – marele aliat al Iranului. America mută o cantitate fenomenală de forță în Marea Mediterană – două grupuri de luptă de transportatori.

11.54 – Israelul intensifică bruiajul GPS pentru a contracara atacurile cu drone ale Hezbollah și Hamas

Forțele de apărare israeliene au sporit bruiajul GPS în regiune pentru a încerca să contracareze atacurile cu drone ale Hamas și Hezbollah.

Atacul surpriză al Hamas de sâmbătă, în urmă cu o săptămână, a inclus utilizarea pe scară largă a dronelor pentru a observa și ataca comunicațiile și pozițiile de tragere ale Forțelor de Apărare ale Israelului de-a lungul gardului de la granița cu Gaza și pentru a trage din aer asupra soldaților din bazele adiacente gardului.

Hezbollah dispune de o forță de avioane fără pilot la bord mult mai avansată și, în aproximativ o săptămână de la atacul mortal al Hamas, au fost emise mai multe avertismente care au alertat publicul de-a lungul graniței libaneze cu privire la posibilele infiltrații aeriene pe teritoriul israelian.

11.50 – Cetățenii americani încep să se îmbarce pe nava de evacuare de urgență spre Cipru

11.26 – Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Hamas și-a dovedit cruzimea față de locuitorii Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: În ultima săptămână, am crescut semnificativ cursurile de pregătire în toată țara cu arme, ca parte a efortului de război. Dar în aceste zile toți avem responsabilitatea de a acționa cu mare responsabilitate atunci când purtăm arme și de a respecta instrucțiunile de siguranță! Asistăm la incidente de funcționare defectuoasă a siguranței și manipularea proastă a armelor. Cei care ar trebui să aibă arme sunt în primul rând forțele de securitate. Hamas îi împiedică pe rezidenții din Gaza să se mute în sudul Fâșiei Gaza. Hamas și-a dovedit cruzimea față de locuitorii Israelului și acum o face locuitorilor orașului Gaza și împrejurimilor sale.

10.36 – Corpurile palestinienilor au fost recuperate de sub dărâmăturile casei familiei Zaqmat din Khan Yunis, la sud de Fâșia Gaza

10.17 – Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, i-a răspuns președintelui Biden

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a răspuns președintelui Biden și a spus că Israelul „nu are niciun interes să preia Gaza sau să rămână în Gaza”. Acest lucru urmează a ceea ce Biden a spus că ar fi o „mare greșeală” ca Israel să preia Gaza.

Ambasadorul Israelului în SUA, Mike Herzog, a mai spus că Israelul „nu are nicio dorință” să ocupe Fâșia Gaza, dar a subliniat că scopul este „zdrobirea mașinii de război” a Hamas. „Nu avem nicio dorință să controlăm viața peste două milioane de palestinieni”, a adăugat el.

10.00 – 2.750 de palestinieni uciși

Alți 9.700 au fost răniți în loviturile israeliene, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza. Este vorba despre 80 de decese. În Israel, 1.400 de oameni au fost uciși și 3.500 au fost răniți în atacurile Hamas.

09.46 – Niciun armistițiu pentru a lăsa cetățenii străini să iasă din Gaza, spune Netanyahu

Israelul a negat că există un armistițiu în desfășurare în sudul Gazei pentru a permite cetățenilor străini să fugă peste granița cu Egiptul. Mai devreme, surse de securitate din Egipt au spus că un astfel de acord este pus în aplicare.

„În prezent nu există niciun armistițiu și ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor”, a declarat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Kamel Khatib, reprezentantul Ambasadei Palestinei la granița Rafah, a declarat ieri cetățenilor străini li se va permite să treacă în această dimineață și că ajutorul umanitar va fi permis să intre.

09.16 – Imagini cu exploziile din Rafah

Israelul a lovit orașul de graniță Rafah ieri seară deoarece cetățenii străini au aflat că li se va permite să plece prin trecerea acestuia în Egipt în această dimineață. Între timp, rachetele au continuat să fie lansate din Gaza spre Israel.

08.54 – Trecerea Rafah poate fi deschisă doar pentru o perioadă limitată de timp, anunță SUA

SUA anticipează că situația de la punctul de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza va „rămâne fluidă și imprevizibilă”, pe fondul rapoartelor că se va deschide la ora locală 09:00.

Departamentul de Stat al SUA spune că nu este clar dacă sau pentru cât timp oamenilor li se va permite să tranziteze traversarea de sud. Oficialii lucrează la „opțiuni potențiale de plecare” pentru americanii din Gaza.

08.28 – „Gaza rămâne fără viață”, spune șeful agenției ONU

Cea mai mare agenție ONU din Fâșia Gaza este pe punctul de a se prăbuși, a declarat comisarul ei. Personalul Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutor și Lucrări, sau UNRWA, din Gaza, s-a mutat la Rafah, lângă granița cu Egiptul, și lucrează în aceeași clădire cu „mii de oameni disperați strămutați”, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul General al Agenției ONU pentru Refugiați din Palestina din Orientul Apropiat.

„Gaza este sugrumată și se pare că lumea în acest moment și-a pierdut umanitatea”, a spus el într-un discurs dur de la sediul agenției din Ierusalimul de Est duminică.

06.37 – Israelul „nu are niciun interes să ocupe Gaza sau să rămână în Gaza”, a spus ambasadorul țării la ONU

Apărând la CNN, Gilad Erdan a spus că „din moment ce luptăm pentru supraviețuirea noastră, singura cale este să distrugem Hamas, așa că va trebui să facem tot ce este necesar”.

Întrebat cine ar trebui să conducă Fâșia Gaza dacă Israelul îndepărtează Hamas, Erdan a spus că Israelul „nu se gândește la ce se va întâmpla la o zi după război”. Comentariile lui Erdan au venit după ce președintele american Joe Biden a fost întrebat în 60 Minutes al CBS dacă va sprijini ocuparea israeliană a Gazei.

Biden a răspuns că „ar fi o greșeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza”, dar a spus că este o „cerință necesară” să îndepărteze „extremiștii”.

04.00 Războiul dintre Israel și Hamas riscă să degenereze într-un conflict mai amplu, avertizează consilierul de securitate națională al SUA

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a avertizat duminică asupra riscului unui conflict regional mai amplu în Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul bombardează Gaza cu lovituri aeriene ca răspuns la atacurile surpriză fără precedent ale Hamas.

03.00 Președintele american Biden spune că Israelul ar face o „mare greșeală” dacă ar ocupa Gaza

Președintele Joe Biden a declarat că ar fi o „mare greșeală” ca Israelul să reocupe Gaza, dar că Israelul „trebuie să reacționeze” și „să atace Hamas” după atacurile teroriste de săptămâna trecută – pe care le-a comparat cu Holocaustul – într-un interviu difuzat duminică.

Întrebat dacă este de acord cu un „asediu total” al Gaza, Biden a spus că este încrezător că Israelul va acționa în conformitate cu regulile războiului și că „va exista posibilitatea ca inocenții din Gaza să aibă acces la medicamente, alimente și apă”.

ORA 02.00 Bilanțul confirmat al morților din SUA în Israel a crescut la 30 de persoane

Cel puțin 30 de cetățeni americani au murit în Israel, a declarat duminică un oficial al Departamentului de Stat. Acest număr a crescut cu unul față de sâmbătă.

Departamentul de Stat este „de asemenea, la curent cu 13 cetățeni americani care sunt dați dispăruți”, a declarat purtătorul de cuvânt. Acest număr a scăzut cu două persoane de sâmbătă.

ORA 01.00 Explozii masive au fost auzite pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, Israel

Noaptea trecută, explozii masive au fost auzite pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, Israel. Se pare că au fost orchestrate atacuri cu rachete la scară largă. Sistemul de apărare aeriană israeliană, Iron Dome a fost activ, iar în oraș a fost declarată o alertă de raid aerian.

Plecările și sosirile aeronavelor au fost suspendate temporar.

Știre inițială

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat în timpul unui apel telefonic cu președintele american Biden că acțiunile Hamas „nu reprezintă poporul palestinian”, scrie Reuters.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele venezuelean Nicolas Maduro, Abbas a mai spus că Organizația pentru Eliberarea Palestinei este „singurul reprezentant legitim al poporului palestinian”, potrivit WAFA.

Președintele Autorității Palestiniene a spus, de asemenea, că respinge uciderea civililor din ambele părți.