• Guvernatorii Băncii Centrale Europene spun că riscurile la adresa stabilității financiare au crescut.
  • Pablo Hernandez de Cos, membru (BCE) a vorbit vineri despre criza din Ucraina și impactul acesteia asupra economiei europene și mondiale.
  • El a menționat: „Conflictul (din Ucraina) are un impact negativ asupra comerțului mondial și asupra încrederii cosumatorilor și întreprinderilor, care ar putea amâna deciziile de consum și de investiții.

Pablo Hernandez de Cos, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a avertizat vineri că riscurile la adresa stabilității financiare au crescut, potrivit baha.com.

În cadrul unei conferințe susținute la Universitatea Menendez Pelayo, De Cos a vorbit despre criza din Ucraina și impactul acesteia asupra economiei europene și mondiale.

Conflictul (din Ucraina) are un impact negativ asupra comerțului mondial și asupra încrederii cosumatorilor și întreprinderilor, care ar putea amâna deciziile de consum și de investiții. Pe piețele financiare, creșterea incertitudinii induce și o mai mare instabilitate„, a subliniat el.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate acestea, el a menționat, de asemenea, că provocările pe termen scurt și mediu” nu ar trebui să ne facă să uităm” necesitatea de a aborda provocările structurale existente înainte de operațiunea militară.