• Romprest strânge gunoaiele, dar așteaptă banii până marți
  • Clotilde Armand îi amenință cu plângeri pentru șantaj pe acționarii Romprest
  • Romprest: „Avem de încasat facturi restante vechi de 1 an”

Armistițiul din războiul gunoaielor nu durează mult. Romprest anunță că dacă nu primește banii de la Primăria Sectorului 1 până marți, lasă din nou deșeurile pe străzi. Nici Clotilde Armand nu se lasă mai prejos.

„Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator”, a scris primarul pe Facebook.

Reprezentanții firmei de salubritate spun că au de încasat restanțe vechi de un an.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Sorin Velicu, director operațional Romprest: „Serviciile de salubritate stradală n-au mai fost plătite decât în proporție de 10%, din iulie 2020. Ar fi trebui să le lăsăm pe stradă din iulie și până acum, să nu mai măturăm. Acele deșeuri nu le-a mai plătit deloc autoritatea contractantă.”

Clotilde putea să rezilieze contractul, dar „probabil nu cunoaște legea”

Primarul nu a pus în aplicare o decizie a Curții de Apel din 15 martie. Scandalul dintre Clotilde Armand și Romprest n-ar fi trebuit să afecteze și locuitorii Sectorului 1. Curtea de Apel a emis o ordonanță președințială încă de pe 15 martie, iar primarul putea să apeleze la serviciile unei alte firme de salubrizare. Textul e clar: „dacă e în interesul comunității”.

Adrian Cuculis, avocat: „Probabil că nu cunoaște legea (n.r. Clotilde Armand) și este foarte important să ai în jurul tău niște consilieri care să te ajute să înțelegi cum trebuie să folosești prerogativele de primar. În condițiile în care există o sentință definitivă și ea nu este pusă în aplicare pot fi suspendate serviciile de utilitate publică.”