Reactia primarului Fritz după incidentul de la Timișoara: „Pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice”

Dominic Fritz Sursa Foto: Mediafax /
  • George Simion și cu alți protestatari au luat cu asalt primăria orașului.
  • Primarul Fritz spune că astfel de violențe anti-democratice nu îl intimidează.
  • Dominic Fritz cere ca partidele aflate la guvernare să condamne politic ceea ce s-a întâmplat la Timișoara.

George Simion, alături de un alai de manifestanți, au luat cu asalt primăria de la Timișoara. Co-președintele AUR a intrat în clădirea Primăriei Timișoara fără mască și fără a prezenta un certificat COVID, fiind însoțit de mai mulți manifestanți și jurnaliști.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.

Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.

Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta,” a fost reacția primarului din Timișoara, Dominic Fritz.