• George Simion se află la Timișoara, unde, împreună cu un alai de manifestanți, au luat cu asalt primăria orașului.
  • „Domnul Fritz s-a ocupat cu altele. E timpul să îl trezim puțin”, a spus George Simion înainte să intre în instituția publică.
  • El susține că a căutat doar o audiență și a fost lăsat să urce până la etajul 1, acolo unde un agent de pază i-a blocat calea lui și alaiului de manifestanți.

UPDATE

Dominic Fritz a reacționat la acest incident, spunând că „o bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion” ar fi pătruns în incinta Primăriei Timișoara prin forță fizică și violență. Edilul orașului susține că pe el „nu îl intimidează aceste proteste antidemocratice”.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică”, a spus Dominic Fritz.

Drept răspuns, co-președintele partidului AUR, George Simion, îl contrazice pe edilul din Timișoara.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

George Simion: „Ce a spus Dominic Fritz e o minciună. Oamenii aceia nu erau aduși cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea un protest la jumătate de oră după. El încearcă să facă ce făcea Iliescu: „bande de legionari ș.a.m.d.”. Discursul lui Ion Iliescu îl auzim acum la Dominic Fritz. Niciun polițist local sau vreo altă autoritate nu a venit să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem. Noi am cerut doar o audiență pentru Ioan Bânciu, a cărei soție a fost ucisă de dictatura lui Ceaușescu, care, de o lună și jumătate, nu este primit în audiență, nici el, nici alți timișoreni. Nici de domnul Fritz, nici de vreun viceprimar.”

Totuși, George Simion și cei prezenți la manifestație au urcat la etajul 1, zonă care nu este destinată publicului. La etajul 1 se află doar birourile celor din conducere. Astfel, George Simion poate fi acuzat (și) de violare de sediu profesional.

Poliția locală a emis un comunicat în care se arată faptul că „persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

George Simion se află la Timișoara, unde, împreună cu un alai de manifestanți, au luat cu asalt primăria orașului.

Co-președintele AUR a intrat în clădirea Primăriei Timișoara fără mască și fără a prezenta un certificat COVID, însoțit de mai mulți manifestanți și jurnaliști. Intrarea principală și o a doua intrare pe care aceștia au încercat-o au fost închise. Într-un final, a treia încercare a fost cu noroc și pentru George Simion.

„Domnul Fritz s-a ocupat cu altele. E timpul să îl trezim puțin”, a spus George Simion înainte să intre în instituția publică.

El susține că a căutat doar o audiență cu Dominic Fritz și a fost lăsat să urce până la etajul 1, acolo unde un agent de pază i-a blocat calea lui și alaiului de manifestanți. În cele din urmă, acesta a aflat că primarul Timișoarei nu se află în instituție.

„Noi am venit aici să strângem semnături pentru Klaus Iohannis, dar am dat peste un pupil al lui Klaus Iohannis. El fiind PNL, a venit să îi facă campanie lui Dominic Fritz, parașutat aici la Timișoara din Germania, fără viză permanentă de domiciliu. Omul ăsta ocupă ilegal funcția de primar și trebuie să știe toată țara acest lucru”, a spus George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, întrebat de ce se află la Timișoara.