• Donald Trump a spus că acest caz este „interferență electorală” și „cea mai mare vânătoare din toate timpurile”.
  • Trump a declarat că a fost găsit inculpat de Departamentul de Justiție al SUA.
  • „Astăzi este într-adevăr o zi întunecată pentru Statele Unite ale Americii”, spune purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Kevin McCarthy.

Fostul președinte Donald Trump a fost inculpat pentru șapte capete de acuzare în ancheta documentelor clasificate, ceea ce marchează prima dată când un fost președinte al SUA se confruntă cu acuzații federale, anunță CNN.

Este a doua oară când Trump este inculpat în acest an. Trump a pledat nevinovat în aprilie, după ce a fost acuzat de procurorul districtual Manhattan, Alvin Bragg, pentru 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale de gradul întâi.

Fostul președinte a scris pe Truth Social că a fost informat de către Departamentul de Justiție că este inculpat și că a fost „convocat să se prezinte la Tribunalul Federal din Miami, marți, la 15:00”. „

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Reacții la acuzațiile lui Donald Trump

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, McCarthy:

„Astăzi este într-adevăr o zi întunecată pentru Statele Unite ale Americii. Republicanii din Camere vor trage la răspundere această armonizare nespusă a puterii”.

Parlementarul democrat Dan Goldman:

„Această țară a fost fondată pe principiul că suntem un guvern de legi, nu oameni și că nicio persoană, nici măcar un fost președinte, nu este deasupra legii. Suntem binecuvântați cu un sistem juridic care este conceput să justifice drepturile robuste ale tuturor inculpaților și, la fel ca orice alt inculpat penal, Donald Trump are drepturi constituționale de lungă durată la un proces cu juriu, să-și confrunte acuzatorii și să facă față”.

CEO-ul Tesla, Elon Musk:

„Se pare că există un interes mult mai mare în urmărirea lui Trump în comparație cu alți oameni din politică. Foarte important ca sistemul de justiție să respingă ceea ce pare a fi aplicarea diferențială, altfel își vor pierde încrederea publicului”.

Asa Hutchinson, candidat pentru nominalizarea republicană:

„Acțiunile lui Donald Trump – de la disprețul său intenționat pentru Constituție până la lipsa de respect pentru statul de drept – nu ar trebui să definească națiunea noastră sau Partidul Republican. Aceasta este o zi tristă pentru țara noastră”.

Vivek Ramaswamy, candidat pentru nominalizarea republicană:

„Mi-ar fi mult mai ușor să câștig aceste alegeri dacă Trump nu ar fi în cursă, dar susțin principiile politice. Mă angajez să-l iert pe Trump prompt pe 20 ianuarie 2025 și să restabilesc statul de drept în noi”

Declarațiile lui Trump

Fostul președinte Trump a spus că rechizitoriul său federal este „interferența electorală la cel mai înalt nivel”, spunând că administrația Biden este „cea mai coruptă” din istorie.

În timpul unui interviu exclusiv pentru Fox News Digital, joi seară, Trump a spus că cazul este „interferență electorală” și „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”. Trump a spus că „desigur” va pleda marți nevinovat de acuzațiile în fața instanței federale.

„Aceasta este cea mai coruptă administrație din istorie – nu a existat niciodată o administrație atât de coruptă și abia încep să o găsească acum”, a declarat Trump El a adăugat: „Nu vor scăpa cu asta. Nu am făcut absolut nimic greșit”.

DeSantis răspunde celui de-al doilea rechizitoriu al lui Trump

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a promis joi seară că, dacă va fi ales președinte, va revizui Departamentul de Justiție al SUA, ca răspuns la știrile că fostul președinte Donald Trump a fost inculpat, scrie INSIDER.

Într-o declarație lansată pe Twitter, DeSantis a acuzat agenția de aplicare a legii a administrației Biden „reprezintă o amenințare de moarte pentru o societate liberă”.

„Am asistat de ani de zile la o aplicare neuniformă a legii, în funcție de apartenența politică”, a scris DeSantis. „De ce atât de zelos în a-l urmări pe Trump, dar atât de pasiv față de Hillary sau Hunter? Administrația DeSantis va aduce responsabilitatea DOJ, va elimina părtinirile politice și va pune capăt odată pentru totdeauna acestui fapt”. DeSantis a devenit mai vocal în privința lui Trump de când și-a oficializat candidatura pentru Casa Albă pe 24 mai.

Citește și: