• Guvernul Cîțu propune o serie de reforme pentru ca România să primească banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
  • Printre cele mai controversate ar fi creșterea taxelor pentru proprietăți și înghețarea reducerilor de TVA
  • Guvernanții vor să mărească vârsta de pensionare, treptat, până în 2035

Banii din PNRR nu vin fără ajustări fiscale și reforme. Într-un document trimis de Guvern la Bruxelles apar reformele asumate de România, unele dintre ele destul de abrupte. La capitolul reforma sistemului de pensii, cel puțin, Florin Cîțu a găsit soluția deficitului de la bugetul de pensii, prin creșterea vârstei de pensionare.

Reformele fiscale propuse de Guvernul Cîțu la schimb pentru banii din PNRR

Printre cele mai controversate reforme fiscale ar fi creșterea taxelor pentru proprietăți și înghețarea reducerilor de TVA. Sunt prevăzute și măsuri normale, cum ar fi descurajarea plăților cash sau supravegherea cheltuielilor din educație și sănătate sau creșterea investițiilor în digitalizare. Totul până în 2024.

Reformă fiscală.
Foto: Aleph News

Și în cazul sistemului de pensii apar măsuri controversate, ca mărirea vârstei de pensionare, treptat, până în 2035, sau înghețarea pensiilor pe termen mediu. Mai apar măsuri ca eliminarea pensionării anticipate sau simplificarea pensiilor speciale, dar și introducerea stimulentelor fiscale pentru cei care vor să lucreze și dincolo de vârsta de pensionare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
Reforma pensiilor.
Foto: Aleph News