Persoanele evacuate din Donețk au format cozi la granița cu Rusia

  • Primarul oraşului Doneţk susţine că există „un număr imens, uriaş” de oameni care doresc să părăsească oraşul.
  • În Doneţk, au fost organizate 48 de puncte de evacuare, Mai multe vor fi deschise în timpul zilei, iar evacuarea se desfăşoară într-o manieră organizată şi fără panică.
  • Peste 1.100 de persoane au trecut prin punctul de control în regiunea Rostov din Donbas. 373 de persoane au fost plasate în centre de cazare temporară.

Evacuarea din Ucraina continuă. Din cauza numărului mare de refugiați, mai multe cozi s-au format la granița cu Rusia. Primarul oraşului Doneţk susţine că există „un număr imens, uriaş” de oameni care doresc să părăsească oraşul.

Potrivit acestuia, toate resursele, inclusiv vehiculele, sunt acolo. Evacuarea din Ucraina se desfăşoară conform planului, în ciuda bombardamentelor tot mai mari.

În Doneţk, au fost organizate 48 de puncte de evacuare și mai multe vor fi deschise în timpul zilei. Evacuarea se desfăşoară într-o manieră organizată şi fără panică, a declarat şeful administraţiei oraşului. Cu toate acestea, inevitabilul s-a produs și s-au format cozi infernale la granița cu Rusia.

Peste 1.100 de persoane au trecut prin punctul de control în regiunea Rostov din Donbas. 373 de persoane au fost plasate în centre de cazare temporară, au declarat autorităţile regionale.

Ce alte regiuni din Ucraina ar putea fi evacuate în curând

Vom solicita asistenţă Căilor Ferate Ruse pentru evacuarea locuitorilor din Donbas dacă situaţia din zona de conflict se va agrava”, a declarat Igor Guskov, prim-viceguvernatorul Regiunii Rostov.

Aproximativ 25.000 de persoane vor părăsi regiunea în procesul de evacuare, susţin separatiştii din Lugansk. Mai mult decât atât, peste 2 milioane de teste rapide pentru testarea împotriva Covid au fost pregătite în întâmpinarea refugiaţilor din Donbas de către autorităţile ruse.

Testarea pentru Covid a refugiaţilor care vor sosi în regiunea Rostov este necesară”, a declarat ministrul sănătăţii din regiune, Yuri Kobzev.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al Federaţiei Ruse a solicitat începerea în termen de 24 de ore a efectuării plăţilor către refugiaţii proveniţi din Donbas.