• Bulgarii vor să mute 7000 de refugiați din hotelurile de la mare, ei vor să le facă loc turiștilor care urmează să vină vara aceasta.
  • Refugiații ucraineni refuză să plece, își caută cazare pe cont propriu. Un tren pentru refugiați a plecat cu doar 5 pasageri în loc de 200.
  • În Romania au intrat, de la începutul războiului, peste un milion de ucraineni și au rămas la noi aproape 100.000.

Bulgarii vor să îi mute pe refugiații ucraineni din hotelurile de la mare ca să le facă loc turiștilor. Singura problemă, ucrainenii ar mai sta puțin la plajă.

Patronii de hoteluri spun că au toate camerele ocupate, dar nimeni nu este acolo în vacanță. Peste 110.000 de ucaineni s-au cazat în Bulgaria de la începutul războiului. Guvernul vrea acum să mute cel puțin 7.000 de oameni în alte zone ale țării, după ce în jur de 3000 de persoane s-ar fi întors deja în Ucraina.

Au pregătit trenuri și autobuze care să îi mute, dar refugiații nu vor să le folosească. Un tren care trebuia să plece cu 200 de oameni a ajuns să aibă doar 5 călători, iar din 5 autobuze, 4 au ajuns goale la destinație.

Recomandări

NU AJUNG ACASĂ!
TRUMP O ATACĂ PE CHENEY
SARKOZY E CONDAMNAT
USR VREA DEMISIA
IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA

Guvernatorul Regional al Varnei spune că oamenii refuză trenurile și autobuzele pentru că își găsesc transport propriu sau cazare la malul mării.

În schimb, ca să intre gratuit în parcările cu plată, bulgarii le fură plăcuțele de înmatriculare ucrainenilor. Plăcuțele furate sunt de ,,unică folosință”, bulgarii le pun pe mașini când intra în parcări și după le aruncă, că să nu îi prindă poliția.

În Romania, refugiații își caută de muncă. 800 de ucraineni au cerut ajutor ca să se angajeze la noi, majotitare sunt șoferi, bucătari sau muncitori din industria auto. 27.000 de oameni din Ucraina lucrează deja la noi, conform Ziarul Financiar.

Programul făcut de Guvernul bulgar care îi ajută pe refugiații ucrainei să se cazeze la hoteluri se termină astăzi. Aceasta este prima vară în care Bulgaria își poate deschide plajele în totalitate, după restricțiile pe care le-a avut din cauza pandemiei.

În Romania au intrat, de la începutul războiului, peste un milion de ucraineni și au rămas la noi aproape 100.000.

Peste 800 de ucraineni de meserie violonişti, pescari, şoferi sau patiseri au cerut ajutor zilele trecute pentru a se angaja în România. Cei mai mulţi sunt confecţioner cablaje auto, specialist industria auto, confecţioner, şofer bucătar etc.

277 de angajatori vor să angajeze refugiaţii ucraineni şi au declarat peste 4.100 de locuri de muncă disponibile.

Numărul contractelor de muncă semnate de refugiaţii ucraineni în România a ajuns la peste 2.700 de la data izbucnirii războiului din Ucraina şi până pe data de 10 mai, conform datelor ZF oferite de Ministerul Muncii.