• Cele 11 țări care vor fi eliminate sunt Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Nigeria, Africa de Sud, Zambia și Zimbabwe.
 • UK va cere tuturor călătorilor care intră să efectueze fie un test PCR, fie un test rapid cu maximum 48 de ore înainte de plecare.
 • Regatul Unit a înregistrat peste 4.700 de cazuri de Omicron, dintre care 10 persoane au fost spitalizate, iar o persoană a murit după ce a contactat virusul.

Guvernul britanic va elimina toate cele 11 țări de pe lista roșie de călătorie, deoarece acum există transmisie comunitară a tulpinii Omicron, a declarat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Sajid Javid: „Acum, că există transmisie comunitară a Omicron în Marea Britanie și tulpina s-a răspândit atât de larg în întreaga lume, lista roșie de călătorie este mai puțin eficientă în încetinirea înmulțirii cazurilor Omicron”.

Regatul Unit este prima țară care ia această decizie după ce tulpina Omicron a fost depistată.

Care sunt cele 11 țări care ies de pe lista roșie?

 1. Angola
 2. Botswana
 3. Eswatini
 4. Lesotho
 5. Malawi
 6. Mozambic
 7. Namibia
 8. Nigeria
 9. Africa de Sud
 10. Zambia
 11. Zimbabwe

Nouă variantă Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud și Hong Kong, iar guvernul britanic a adăugat 11 țări pe lista roșie la sfârșitului lunii noiembrie. Numai cetățenii din Regatul Unit sau rezidenți care au sosit din acele națiuni au fost lăsăti să intre, dar trebuiau să respecte cele 14 zile de carantinare.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Regatul Unit a înregistrat peste 4.700 de cazuri de Omicron, dintre care 10 persoane au fost spitalizate, iar o persoană a murit după ce a contactat virusul. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat marți că Regatul Unit se confruntă cu „o creștere uriașă” a cazurilor Omicron.

UK va cere tuturor călătorilor care intră în țară să efectueze fie un test PCR, fie un test rapid cu maximum 48 de ore înainte de plecare, a declarat Secretarul de stat pentru transport, Grant Shapps.

Companiile de turism au cerut guvernului să reducă restricțiile cât mai curând posibil. Mark Tanzer, directorul executiv al asociației de turism ABTA, a fost încântat de eliminarea țărilor de pe lista roșie, dar a spus că și testarea ar fi trebuit să fie anulată: „Cu măsurile de testare care se extind acum în perioada de Crăciun și Anul Nou, iar turismul se apropie rapid de sezonul de vârf al rezervărilor pentru vara anului 2022, companiile se confruntă cu o situație foarte gravă”, a spus el într-un comunicat.