Primul pacient care a murit din cauza variantei Omicron este din Marea Britanie

Sursa: Pixabay
  • Premierul Boris Johnson a făcut anunțul luni.
  • 40% din cazurile din Londra sunt depistate cu varianta Omicron.

Luni, premierul Boris Johnson a anunțat că un pacient a murit în Marea Britanie după ce a contractat varianta Omicron a coronavirusului.

„Din păcate, cel puțin un pacient a fost confirmat acum că a murit cu Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o versiune mai blândă a virusului – cred că este ceva ce trebuie să lăsăm deoparte – și doar să recunoaștem ritmul în care se accelerează în rândul populației”, a spus Boris Johnson.

De la depistarea primelor cazuri de Omicron pe data de 27 noiembrie în Regatul Unit, Johnson a impus restricții mai stricte, iar duminică a îndemnat oamenii să își facă vaccinuri de rapel pentru a preveni ca serviciile de sănătate să fie copleșite.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză a fost accelerată ca răspuns la Omicron, după ce primele analize au sugerat că două doze de vaccin Covid nu au fost suficiente pentru a împiedica oamenii să se îmbolnăvească de această variantă. Cu toate acestea, o a treia doză de rapel oferă o protecție de aproximativ 70% până la 75% împotriva infecției simptomatice cu Omicron, conform analizei efectuate de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Site-ul NHS s-a blocat luni, după ce peste 100.000 de persoane au încercat să își rezerve vaccinul de rapel, a declarat guvernul. Duminică, numărul total de cazuri de infectare cu varianta Omicron identificate era de 3.137.