• Vizita regelui începe la mormântul soldatului necunoscut.
  • Cuplul regal va coborî Champs Elysée într-un Citroen DS7 decapotabil.
  • Macron a pregătit un dineu de stat la Versailles.

Franța este pregătită să-i întâmpine pe Regele Charles al III-lea și pe regina consoartă Camilla, care sosesc la Paris. Este o vizită care a fost amânată în primăvară din cauza manifestațiilor împotriva Legii pensiilor din Franța și ar fi fost prima vizita de stat în străinătate a regelui, extrem de francofon și de francofil.

La sosirea lor la Paris, regele Charles al III-lea și regina Camilla vor reaprinde flacăra soldatului necunoscut sub Arcul de Triumf. Apoi, la bordul unui Citroën DS 7 decapotabil, cuplul regal, însoțit de președintele Macron și de soția sa Brigitte, va coborî pe Champs-Elysées. Prima zi a vizitei se vă încheia cu un dineu de stat în Galeria Oglinzilor de la Versailles.

Mâine, Charles al III-lea va ține un discurs la Senat în fața senatorilor si a 100 de deputați, la Palatul Luxembourg, un discurs de 10 minute precedat de cate o intervenție scurtă a președinților celor două Camere, apoi va vizita șantierul catedralei Notre-Dame și piața de flori de pe Île de la Cité, loc prețuit de mama sa.
Ultima zi se petrece la Bordeaux, în Aquitaine, o regiune care a aparținut o vreme, în evul mediu, regelui Henric al II-lea al Angliei și în care trăiesc azi 39.000 de britanici.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce vor discuta cei doi șefi de stat?

Cei doi au câteva preocupări comune, de exemplu protecția mediului, promovarea lecturii sau includerea tinerilor în viață activă. De altfel, regele are prevăzută o întâlnire cu asociații locale și personalități din sport la Saint Denis, un cartier cu probleme dar care va găzdui anul viitor multe dintre competițiile JO.
Aflam că Macron îi vă dărui regelui o ediție originala unei cărți de Romain Gary, «Rădăcinile cerului», premiat de Goncourt în 1956, și care vorbește, tocmai, despre protecția planetei. Suveranul va primi de asemenea o medalie în omagiu pentru lupta pe care o duce de decenii pentru protecția mediului.

Citește și: