• Facebook a răspuns la o campanie a guvernului din UK împotriva criptării end-to-end.
  • Meta spune că utilizatorii își doresc un mod sigur de a comunica.
  • Suella Braverman, Home Secretary, spune că această criptare nu poate costa siguranța copiilor.

Mark Zuckerberg este din nou pusă la zid pentru politicile pe care le aplică la Meta. De data aceasta, guvernul britanic critică ultima măsură anunțată de rețeaua de socializare, aceea de a cripta mesajele dintre utilizatori. Este o măsură care va costa siguranța copiilor, spun oficialii britanici. Meta se apără însă puternic și merge înainte cu planul, scrie BBC.

Portavocea guvernului britanic în această luptă este Suella Braverman, cea care ocupă funcția de Home Secretary. Ea a trimis în luna iulie o scrisoare către Meta la care au contribuit și alți experți din lumea tech, prin care își exprima îngrijorarea cu privire la criptarea end-to-end.

Meta vrea ca Facebook Messenger să aibă această criptare până la finalul anului astfel că toate mesajele să nu mai poată fi citite decât de expeditor și destinatar. Braverman spune că o asemenea măsură va face imposibilă detectarea abuzurilor împotriva minorilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De partea cealaltă, Meta spune că a petrecut ultimii cinci ani dezvoltând măsuri de siguranță pentru a preveni, detecta și a combate abuzul online, fără a submina securitatea online. Meta continuă cu planul de a introduce end-to-end encription pe Facebook Messenger, însă Braverman spune că Meta a eșuat în a oferi asigurări că își vor ține platformele departe de abuzuri. Ei trebuie să dezvolte polițe de asigurare corespunzătoare care să fie valabile în paralel cu criptarea end-to-end, spune ea.

Dacă Meta nu va reuși acest lucru, am putea ajunge fie la situația în care aplicația să fie blocată în UK, fie să nu fie valabilă criptarea end-to-end acolo.

Citește și: