• Palatul Buckingham a confirmat că Regele Charles al III-lea nu va participa la Cop27 din Egipt.
  • Premierul britanic Liz Truss l-a sfătuit pe rege să nu participe.
  • În declarația Palatului Buckingham se spune: Cu prietenie și respect reciproc, s-a ajuns la un acord ca Regele să nu participe la summit.

Regele Charles al III-lea a renunțat la planurile de a participa la summitul privind schimbările climatice COP27 din Egipt, a confirmat Palatul Buckingham.

Decizia noului monarh de a lipsi de la importantul summit privind schimbările climatice a venit după ce premierul britanic Liz Truss l-a sfătuit pe rege să nu participe, a relatat sâmbătă seara târziu The Sunday Times.

Regele Charles, care este un militant proeminent al schimbărilor climatice de peste 50 de ani, dorea să țină un discurs la conferința din Egipt din noiembrie. Potrivit raportului, Truss l-a sfătuit pe rege în timpul unei audiențe personale care a avut loc luna trecută. A trebuit să se gândească foarte bine la ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop, a declarat o sursă regală pentru publicație.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Decizia a fost luată în întregime în spiritul de a fi mereu atent, ca rege, că acționează după sfatul guvernului.

O altă sursă a susținut că: Se pare că lui Charles nu i se dă posibilitatea de a alege. Aceasta este o eroare de judecată din partea guvernului. Între timp, în declarația Palatului Buckingham se spune: Cu prietenie și respect reciproc, s-a ajuns la un acord ca Regele să nu participe la summit.