• Regele Charles va vizita Irlanda de Nord.
  • Sicriul reginei va pleca din Edinburgh spre Londra.
  • În Irlanda de Nord, oamenii au început să se alinieze pe străzile de la Castelul Hillsborough, reședința oficială a monarhului, înainte de vizita sa.

Regele Charles se îndreaptă marți spre Irlanda de Nord, conducând doliul pentru regina Elisabeta în cele patru părți ale Regatului Unit, înainte ca sicriul mamei sale să fie transportat la Londra cu patru zile înainte de ceremonie.

După un priveghi la care au participat luni Charles, sora sa Anne și frații săi Andrew și Edward la Catedrala St Giles din capitala scoțiană Edinburgh, oamenii au stat la coadă peste noapte pentru a trece pe lângă sicriul reginei, unii dintre ei cu copii care dormeau. Charles, în vârstă de 73 de ani, călătorește în cele patru părți ale Regatului Unit înainte de înmormântarea reginei pe 19 septembrie. În Irlanda de Nord, oamenii au început să se alinieze pe străzile de la Castelul Hillsborough, reședința oficială a monarhului, înainte de vizita sa.

Am ieșit pentru a ne prezenta omagiile reginei Elisabeta deoarece a fost o regină fantastică și foarte loială Irlandei de Nord și am vrut să fim aici pentru a-i ura bun venit noului rege, a declarat Heather Paul, în vârstă de 61 de ani, ținând în mână flori și un mic steag al Uniunii.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Credem că Charles va fi un rege fantastic, a avut o ucenicie foarte lungă și cred că va călca pe urmele reginei, a spus Paul, care a călătorit 80 km pentru a-și prezenta omagiile.

El urmează să sosească mai târziu marți din Scoția, unde a urmat sicriul reginei pe Royal Mile din Edinburgh și a fost însoțit de frații săi pentru un priveghi de 10 minute la Catedrala St Giles. Ei au stat, cu capetele plecate, la cele patru laturi ale sicriului, în timp ce membrii publicului au trecut pe lângă el. oamenii au stat la coadă peste noapte pentru a-și prezenta omagiile, mulți dintre ei purtând jachete de iarnă, eșarfe și căciuli de lână pentru a se proteja de frig.

Eram disperați să fim aici pentru a ne prezenta omagiile, a declarat Will Brehme, un inginer din Edinburgh, care a sosit la primele ore ale dimineții împreună cu partenera sa și cu fiica sa de 20 de luni care dormea într-un marsupiu. Este un moment care va rămâne cu noi pentru totdeauna. Când te gândești că a muncit toată viața ei pentru noi, măcar atât puteam face.

Elisabeta a murit joi în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Highlands scoțiene, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, aruncând națiunea în doliu.