• Regele Charles și fiul său, prințul William, nu vor participa la cea de-a 27-a conferință privind clima din Egipt.
  • Anul trecut, monarhul în vârstă de 73 de ani a ținut un discurs la ceremonia de deschidere a COP26 de la Glasgow.
  • Deputatul conservator Tobias Ellwood a declarat într-un tweet că speră că regelui i se va permite să meargă în Egipt.

Regele Charles și fiul său, prințul William, nu vor participa la summitul COP27 privind clima, după ce Liz Truss le-ar fi recomandat să nu participe.

Se aștepta ca monarhul, care este un susținător al schimbărilor climatice, să țină un discurs la cea de-a 27-a conferință a ONU privind schimbările climatice de la Sharm el-Sheikh, Egipt, luna viitoare. Cu toate acestea, se spune că prim-ministrul ar fi obiectat la aceste planuri în timpul unei audiențe la Palatul Buckingham luna trecută. O sursă a declarat pentru Sunday Times că, după ce regele a cerut sfatul guvernului, s-a convenit că nu va participa.

O sursă regală de rang înalt a declarat pentru ziar: Nu este un mister că regele a fost invitat să meargă acolo. A trebuit să se gândească foarte bine ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop. Aceștia au spus că decizia a fost luată la sfatul guvernului și a fost în întregime în spiritul de a fi mereu atent ca rege că acționează la sfatul guvernului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cu toate acestea, o sursă din cadrul No 10 a afirmat că este ridicol” să se sugereze că premierul dă ordine monarhului. Anul trecut, monarhul în vârstă de 73 de ani a ținut un discurs la ceremonia de deschidere a COP26 de la Glasgow, când summitul a fost găzduit de Marea Britanie, și a cerut liderilor mondiali să adopte o poziție de război pentru a face față amenințării schimbărilor climatice.

Deputatul conservator Tobias Ellwood a declarat într-un tweet că speră că regelui i se va permite să meargă în Egipt, afirmând că este o voce respectată la nivel mondial” în materie de mediu, a cărei prezență ar adăuga o autoritate serioasă delegației britanice.

S-a speculat că Prințul de Wales, care, ca și tatăl său, este, de asemenea, un militant deschis pentru mediu, ar urma să fie prezent, dar acesta alege în schimb să se concentreze pe premiul său pentru Earthshot.