• O gardă de onoare formată din trei servicii – Coldstream Guards, RAF Regiment și Royal Navy – a fost pregătită pentru sosirea reginei, care a fost anunțată prin intonarea imnului național de către muzicieni militari.
  • Actorii Tom Cruise și Dame Helen Mirren, jucând din nou rolul unei regine a Angliei, au condus distribuția de artiști care au apărut la primul eveniment major care marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei.
  • Publicul s-a ridicat în picioare aplaudând și aclamând atunci când monarhul a sosit pe arena din apropierea Castelului Windsor pentru musical.

Regina a participat la ultima seară a unui spectacol ecvestru extravagant pentru a sărbători Jubileul de Platină. Regina, în vârstă de 96 de ani, a fost întâmpinată cu ovații în picioare la sosirea în arena castelului la Royal Windsor Horse Show.

La sărbătoarea în aer liber au apărut celebrități precum Tom Cruise, Helen Mirren și Katherine Jenkins. Aceasta se desfășoară de joi seară și reprezintă începutul festivităților pentru a marca cei 70 de ani de domnie ai reginei. Mulțimea a aplaudat când Regina zâmbitoare a sosit și s-a îndreptat spre loja regală, însoțită de Contele de Wessex.

Ea are probleme de mobilitate și a fost nevoită să anuleze o serie de apariții publice recente. Regina a fost văzută vineri la expoziția de cai, unde unul dintre caii ei a fost anunțat drept campion suprem.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Marți, ea a lipsit de la citirea anuală a Discursului Reginei pentru prima dată din 1963. Spectacolul, intitulat „Un galop prin istorie”, cuprinde peste 500 de cai și 1.000 de artiști. Prezentat ca un „omagiu personal adus monarhiei”, spectacolul poartă publicul prin peste cinci secole de istorie.

Acesta prezintă demonstrații militare, ecvestre și de dans internaționale și naționale. Tom Cruise a anunțat că spectacolul susținut de King’s Troop Royal Horse Artillery a fost „unul dintre cele mai captivante, emoționante și cu inima în gură”.

Trupa de tobe de oțel a Forțelor de Apărare din Trinidad și Tobago a interpretat o versiune ritmată a piesei Dancing Queen a trupei Abba – care a părut să îi placă reginei. De asemenea, ea a fost văzută aplaudând în timpul unui spectacol tradițional al cavaleriei regale din Oman.

Regina s-a așezat în loja regală, cu o pătură pe genunchi și un șal pe umeri, în timp ce Djalili, vestitorul și naratorul acestui periplu prin istorie, a făcut audiența să parcurgă momentele cheie, adăugând umorul său inimitabil.

Dame Helen, care a câștigat un Oscar pentru interpretarea reginei în filmul cu același nume, a interpretat-o pe regina Elisabeta I, iar spectacolul a început cu o cronică a evenimentelor din prima epocă elisabetană, de la tentativa de invazie a Armadei spaniole până la personalități de marcă ale vremii, precum William Shakespeare.