• După ce a anulat tradiționalul prânz de Crăciun, regina renunță și la sărbătorile din Sandringham.
  • Decizia a fost luată din cauza îngrijorării provocate de creșterea numărului de cazuri de Omicron.
  • Regina va limita contactele de sărbători.

Regina și-a anulat și tradiționalul Crăciun la Sandringham, în Norfolk, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea numărului de cazuri legate de varianta Omicron, potrivit BBC. În schimb, ea va rămâne la Windsor, unde i se vor alătura membri ai familiei regale.

Ajutoarele de la Palatul Buckingham au descris această decizie ca fiind una personală și reflectă o abordare preventivă. Este al doilea an în care pandemia a cauzat anularea călătoriei de Crăciun a reginei la Sandringham.

Săptămâna trecută, regina a anunțat că nu va merge mai departe cu prânzul de dinaintea Crăciunului cu familia sa. Nu se știe ce membri ai familiei sale o vor vizita la Windsor de Crăciun, dar un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că vor fi respectate toate măsurile corespunzătoare.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Se înțelege că Downing Street a fost informat de decizie, dar nu a fost implicat în luarea deciziei. În toamnă, regina a trebuit să se retragă de la o serie de evenimente publice, inclusiv de la summitul COP26 privind clima de la Glasgow și de la slujba din Duminica comemorării, din cauza unor probleme de sănătate.

Cea mai recentă schimbare de plan a fost făcută ca răspuns la preocupările tot mai mari legate de pandemie și de varianta Omicron – pe fondul apelurilor de limitare a contactelor în timpul sărbătorilor de Crăciun. Asta înseamnă că va lipsi de la tradiționala reuniune de familie de la proprietatea sa din Norfolk și de la slujba religioasă din dimineața de Crăciun de la St. Mary Magdalene din Sandringham.