• Regina Elisabeta sărbătorește duminică 70 de ani pe tronul britanic.
  • Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, intenționează să marcheze această sărbătoare în privat.
  • Aceasta a devenit regină pe data de 6 februarie 1952, la moartea tatălui ei.

Duminică, Regina Elisabeta împlinește 70 de ani pe tronul Marii Britanii, o bornă care nu a fost atinsă de niciunul dintre predecesorii săi din ultimii 1.000 de ani și pe care doar câțiva monarhi din întreaga lume au reușit să o atingă.

Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, a devenit regină a Marii Britanii și a mai mult de o duzină de alte regate, inclusiv Canada, Australia și Noua Zeelandă, la moartea tatălui său, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, în timp ce se afla în Kenya într-un turneu internațional. Vestea i-a fost dată de soțul ei, prințul Philip, care a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani, după mai mult de șapte decenii alături de ea.

Regina Elisabeta va marca „Ziua Aderării” în privat, așa cum se obișnuiește, fără să o considere ca fiind ceva de sărbătorit, dar vor fi patru zile de evenimente naționale pentru a marca Jubileul ei de Platină în iunie.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

„Deși este un moment de sărbătoare națională, va fi o zi cu emoții amestecate pentru Majestatea Sa deoarece ziua marchează, de asemenea, 70 de ani de la moartea iubitului său tată, George al VI-lea”, a declarat miercuri premierul Boris Johnson în parlament, mulțumindu-i monarhului pentru serviciul său.

Elisabeta a continuat să își îndeplinească îndatoririle oficiale până la 90 de ani, dar a fost văzută foarte puțin în public de când a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut pentru o afecțiune nespecificată și a fost apoi instruită de medici să se odihnească.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a publicat vineri imagini înainte de evenimentul de referință de duminică, în care o arată pe aceasta vizionând obiecte de la jubileele regale anterioare, cum ar fi un evantai oferit stră-străbunicii sale, regina Victoria, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la urcarea pe tron în 1887, semnat de familie, prieteni și politicieni.