• Xi Jinping a anunţat joi, cu ocazia întrevederii cu Charles Michel, că susţine UE în intensificarea rolului de mediere în conflictul din Ucraina, pledând pentru o arhitectură europeană „echilibrată” .
  • „China a fost mereu de partea păcii şi va continua să joace un rol constructiv în stilul său” , a subliniat Xi Jinping.
  • China, care a îmbunătăţit semnificativ relaţiile cu Rusia în ultimii ani, a refuzat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în general pentru respectarea suveranităţii naţiunilor.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a anunţat joi, cu ocazia întrevederii cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, că susţine Uniunea Europeană în intensificarea rolului de mediere în conflictul din Ucraina, pledând pentru o arhitectură europeană echilibrată” .

China susţine Uniunea Europeană în intensificarea rolului de mediere în conflictul din Ucraina, în sensul construirii unei arhitecturi europene de securitate echilibrată, eficientă şi sustenabilă” , a declarat preşedintele chinez, Xi Jinping, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Beijing cu Charles Michel, potrivit postului de stat CCTV, citat de agenţia ANSA.

China a fost mereu de partea păcii şi va continua să joace un rol constructiv în stilul său” , a subliniat Xi Jinping.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

China, care a îmbunătăţit semnificativ relaţiile cu Rusia în ultimii ani, a refuzat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în general pentru respectarea suveranităţii naţiunilor. Beijingul a cerut Occidentului să ţină cont de preocupările de securitate invocate de Rusia referitor la extinderea NATO spre est.