• Poporul american vrea ca noi să facem lucruri pentru el”, a spus Biden într-o declarație.
  • Victoria republicanilor în cel de-al 27-lea district al Congresului din California a dus partidul dincolo de linie.
  • Pierderea îi răpește o parte din puterea lui Biden la Washington.

Republicanii urmau să obțină miercuri majoritatea în Camera Reprezentanților din SUA, pregătind terenul pentru doi ani de guvern divizat, în timp ce Partidul Democrat al președintelui Joe Biden deținea controlul Senatului.

Victoria le oferă republicanilor puterea de a ține în frâu agenda lui Biden, precum și de a lansa anchete potențial dăunătoare din punct de vedere politic asupra administrației și familiei sale, deși este departe de valul roșu” pe care partidul îl spera.

Apelul final a venit după mai bine de o săptămână de numărare a voturilor, când Edison Research a estimat că republicanii au câștigat cele 218 locuri de care aveau nevoie pentru a controla Camera. Victoria republicanilor în cel de-al 27-lea district al Congresului din California a dus partidul dincolo de linie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Actualul lider al partidului în Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, ar putea avea un drum plin de provocări, deoarece va avea nevoie ca grupul său reticent să se mențină unit la voturile critice, inclusiv finanțarea guvernului și a armatei, într-un moment în care fostul președinte Donald Trump a lansat o nouă cursă pentru Casa Albă.

Americanii sunt pregătiți pentru o nouă direcție, iar republicanii din Camera Reprezentanților sunt pregătiți să o ofere”, a declarat McCarthy pe Twitter.

Pierderea îi răpește o parte din puterea lui Biden la Washington, dar miercuri l-a felicitat pe McCarthy și a declarat că va munci pe lângă cei din cealaltă parte a culoarului pentru a obține rezultate.

Poporul american vrea ca noi să facem lucruri pentru el”, a spus Biden într-o declarație.