Restricții severe pe insula grecească Mykonos, din cauza COVID-19. Ce trebuie să respecte turiștii și localnicii

  • Au fost anunţate noi restricţii pe insula grecească Mykonos.
  • Autorităţile au interzis muzica în restaurante şi baruri.
  • Turiştii şi rezidenţii insulei trebuie să respecte carantina nocturnă.

Au fost anunţate noi restricţii pe insula grecească Mykonos, sâmbătă, autorităţile au interzis muzica în restaurante şi baruri, iar turiştii şi rezidenţii insulei trebuie să respecte carantina nocturnă. Măsurile au fost adoptate după creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Grecia este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, iar cozile interminabile care se formează la graniţe în timpul verii nu mai surprind pe nimeni. Cu plaje retrase, sălbatice, dar şi cu zone aglomerate, unde muzica răsună până târziu în noapte, insulele atrag oameni de toate vârstele, cu bugete variate, chiar şi celebrităţi.

Totuşi, în urma creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, faimoasa insulă elenă Mykonos va fi nevoită să oprească muzica şi să îşi trimită turiştii în camerele de hotel pe timpul nopţii.

Citește și Noi condiții de călătorie în Franța. Numărul de infecții din Hexagon a crescut considerabil

În urma unui focar „îngrijorător” de COVID-19, Ministerul grec al Protecţiei Civile a declarat că interzice difuzarea non-stop a muzicii pe insulă, inclusiv în magazine, cafenele şi în barurile de pe plajă. De asemenea, circulaţia va fi restricţionată pe timp de noapte, în intervalul orar 01:00-06:00, relatează Reuters. Sunt exceptaţi de la regulă cei care merg ori se întorc de la locul de muncă, ori persoanele care au urgenţe medicale. Restricţiile impuse în Mykonos vor fi în vigoare până pe 26 iulie.

Grecia a stabilit un set de măsuri anti-COVID pentru restaurante şi spaţii destinate divertismentului. Noile reguli sunt deja valabile începând de vineri, 16 iulie, şi vor fi în vigoare până pe 31 august. Autorităţile avertizează cu sancţiuni şi amenzi usturătoare aplicate în cazul abaterii de la reguli.

Primarul oraşului Mykonos, Konstantinos Koukas, a declarat că impunerea restricţiilor în mijlocul sezonului turistic este „nedreaptă”. Acesta a descris decizia drept „eronată”.

„Mykonos nu poate fi singura insulă unde nu răsună muzica”, se plânge el pe Facebook, comentând că singurul efect al măsurii va fi acela că toţi turiştii vor alege alte destinaţii de vacanţă.
An de an, Mykonos atrage peste un milion de vizitatori.