UPDATE ora 13:00 – Restricțiile din Capitală au fost prelungite cu încă 14 zile. Restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele rămân închise. La școală pot merge doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut declarații după şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Alin Stoica, prefectul Captialei: „Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Știria inițială

În București, protestul s-a terminat în jurul orei 20. A durat mai bine de șase ore, de la ora 14. Adunarea a fost în Parcul Izvor, la Palatul Parlamentului. Apoi s-a mers către guvern, în Piața Victoriei și, în final, la Cotroceni. Jandarmii au dat 30 de amenzi pe motiv că oamenii nu au respectat distanțarea și că au venit în număr mai mare de 100, cât prevede legea pentru adunările publice.

Ședință la Prefectură Capitalei de la ora 12:00

Duminică, la ora 12.00, va fi o ședință la Prefectura Capitalei, la care ar urma să se prelungească perioada pentru restricțiile deja existente. Cel puțin, asta a spus Raed Arafat. Și a mai adăugat că, deocamdată, nu se pune problema carantinării Bucureștiului.