• Guvernul din Seul a publicat un ghid pentru femeile însărcinate
  • Ghidul a fost retras din cauza controverselor apărute
  • Recomandările guvernului par a fi de domeniul anilor ‘50

Oficialii din Coreea de Sud au retras un ghid pentru femeile însărcinate, după ce a apărut un val de critici din cauza stereotipurilor sexiste învechite, scrie CNN.

Centrul de Informare privind Sarcina și Nașterea al orașului Seul a publicat ghidul pe site-ul său web pe 5 ianuarie. Acesta includea instrucțiuni pentru „pregătirea mâncărurilor instant precum orez curry, pastă de fasole neagră și supă, astfel încât soțul, căruia nu îi este familiar gătitul, să le poată folosi cu ușurință“.

Tot în ghid se nota că viitoarele mame ar trebui „să pregătească lenjerie, ciorapi, cămăși, batiste și haine pentru exterior în sertare pentru ca soțul și copiii să le poarte de la 3 la 7 zile, în perioada în care ești în spital“.

Femeile care așteaptă un copil sunt sfătuite, de asemenea, să își cumpere o bentiță „pentru a nu arăta dezordonate ținând cont că nu îți vei putea spăla părul o perioadă“. Ghidul a sugerat, de asemenea ca femeile să slăbească realizând treburi casnice, cum ar fi spălarea vaselor și curățenia.

Ghidul mai recomanda: „Întinderea înainte a mâinii când ștergi podeaua te va ajuta cu spatele, umerii și mușchii brațelor“; „Întinde haine pe care le-ai purtat înainte să te căsătorești sau haine cu mărime mică pe care ai dori să le porți după naștere și uită-te la ele când vrei să mănânci mai mult decât este necesar sau când vrei să sari peste antrenament“.

Șocați, sud-coreenii au început o petiție prin care cereau pedepsirea funcționarului responsabil pentru postare, cât și scuze publice din partea acestuia. Alții și-au exprimat indignarea pe Twitter. „Persoana care a scris asta, cel care a revizuit-o și cine a postat. Toți sunt nebuni“, a scris cineva.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Cu toate că unele părți ale ghidului au rămas online, recomandările care au fost criticate au fost șterse recent. Totuși, capturi de ecran cu sfaturile originale continuă să circule pe social media.