• Casa Albă a trasmis că alegerile din Rusia nu au fost în mod evident nici libere, nici corecte”, având în vedere modul în care Putin şi-a întemniţat adversarii şi i-a împiedicat pe alţii să candideze împotriva sa.
  • Putin ar fi obținut 87,86 % din voturi, conform rezultatelor votului.
  • Putin câștigă alegerile prezidențiale din regiunea Herson cu 88,12% din voturi după procesarea a 100% din buletine.

UPDATE- Vladimir Putin și-a încheiat discursul de victorie după ce a câștigat un al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Ce a spus liderul rus:

  • Abordând războiul din Ucraina, pe care Rusia îl numește „operațiunea sa militară specială”, președintele Putin a declarat că forțele armate ale Rusiei avansează în fiecare zi;
  • El a spus că prezența trupelor occidentale în Ucraina va „duce lumea în pragul celui de-al treilea război mondial”, dar nu crede că nimeni nu este interesat de un astfel de scenariu;
  • Președintele și-a exprimat recunoștința față de militarii ruși care, a spus el, sunt oameni care „asigură condițiile pentru ca țara noastră să existe în viitor”;
  • El a spus că este gata să discute despre propunerile de încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, înaintate ieri de președintele francez Emmanuel Macron;
  • El a spus că Rusia se va „gândi” cu cine va discuta în legătură cu pacea din Ucraina;
  • După ce și-a declarat victoria în alegerile prezidențiale din Rusia, a spus că rezultatul indică „încredere” și „speranță” în el;
  • Când a fost întrebat despre democrația – sau lipsa ei – în alegerile din Rusia, a afirmat că nu există democrație în Occident;
  • A declarat că relațiile dintre Rusia și China sunt „durabile”.

UPDATE – Putin nu a exclus ca Federația Rusă să fie forțată la un moment dat să creeze o „zonă sanitară” în Ucraina din cauza atacurilor asupra regiunilor de graniță

Putin nu a exclus ca Federația Rusă să fie forțată la un moment dat să creeze o „zonă sanitară” în Ucraina din cauza atacurilor asupra regiunilor de graniță. Putin nu a spus care ar putea fi adâncimea „zonei sanitare” din Ucraina pentru a proteja regiunile rusești de bombardamente.

Putin: „Personalul militar al NATO este prezent în Ucraina, nu este nimic bun pentru ei, mor în număr mare. Franța ar putea juca un rol într-o reglementare pașnică; nu totul este pierdut”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Putin a spus că pe 18 martie se va întâlni cu toți ceilalți candidați la președinția Federației Ruse.

UPDATE – Putin asupra incidentelor cu deteriorarea buletinelor de vot în timpul alegerilor: Aceasta se pedepsește penal”

Putin asupra incidentelor cu deteriorarea buletinelor de vot în timpul alegerilor: Aceasta se pedepsește penal, organele de drept urmând să acționeze în condițiile legii”.

UPDATE – Putin a numit printre sarcinile noului mandat soluționarea problemelor legate de operațiunile speciale și consolidarea capacității de apărare a Federației Ruse

Putin a numit printre sarcinile noului mandat soluționarea problemelor legate de operațiunile speciale și consolidarea capacității de apărare a Federației Ruse.

Rezultatele muncii guvernamentale au arătat că echipa administrativă este foarte eficientă , acest lucru este valabil atât pentru Cabinetul de Miniștri, cât și pentru Banca Centrală. Oamenii au venit să creeze condiții pentru dezvoltarea și întărirea Patriei. Nu există pedeapsa cu moartea în Rusia, dar trădătorii din RDK vor fi întotdeauna tratați ca și cum ar fi înarmați. Oamenii legii vor identifica și vor lua măsuri împotriva tuturor celor care luptă împotriva Rusiei cu armele în mână. Atacurile asupra regiunilor de graniță ale Federației Ruse continuă în acest moment, dar pierderile inamicului sunt de 100%”, a spus Putin.

UPDATE – Putin a mulțumit voluntarilor de la sediul din Gostiny Dvor pentru munca depusă

Putin: Rusia trebuie să fie mai puternică și mai eficientă. Numărul mic de plângeri la sediul electoral în timpul alegerilor prezidențiale vorbește multe despre calitatea muncii”.

Trebuie făcut totul pentru a sprijini oamenii din Avdeevka, a spus Putin în timp ce vorbea cu voluntarii.

Putin a mulțumit tuturor cetățenilor ruși care au votat la alegeri: „Cu toții suntem o echipă”.

„Alegerile nu sunt un lucru formal; voința unică a poporului este întocmită din voturile cetățenilor ruși. Urmează multe sarcini”, a spus Putin.

UPDATE – Fostul președinte rus îl felicită pe Putin pentru victoria strălucită”

Dimitri Medvedev, fost președinte rus, l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria sa în alegeri. Politicianul rus a calificat victoria drept o victorie strălucită” într-o declarație pe platforma de socializare X și le-a mulțumit prietenilor” pentru susținerea președintelui Putin.

Medvedev a fost președinte al Rusiei în perioada 2008-2012 și, din 2020, a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei – care sprijină procesul decizional al președintelui în ceea ce privește afacerile de securitate națională.

Președintele Putin a fost prim-ministru al Rusiei în timpul mandatului lui Medvedev.

UPDATE – Văduva lui Navalnîi a scris numele soțului pe buletinul de vot pentru alegeri

Iulia Navalnaia, văduva regretatului politician rus de opoziție Alexei Navalnîi, a declarat că a scris numele soțului său pe buletinul de vot atunci când a votat la alegerile prezidențiale.

Probabil că vă interesează ce am scris pe buletinul de vot, pentru cine am votat. Bineînțeles, am scris numele Navalnîi”, a declarat ea în fața ambasadei Rusiei din Berlin.

Ea a adăugat: Nu se poate ca, cu o lună înainte de alegeri, principalul adversar al lui Putin, care oricum era în închisoare, să fie ucis”.

Navalnaia a participat la protestul Miazănoapte împotriva lui Putin”, care a încurajat oamenii să iasă în ultima zi de vot și să își distrugă buletinele de vot.

Pot să văd că toți acești oameni au venit la protestul nostru Prânz împotriva lui Putin”, pentru că am stat la coadă tot timpul cu oameni care m-au susținut [pe mine]”, a declarat ea.

UPDATE – David Cameron: Nu așa arată niște alegeri libere și corecte”

Lordul Cameron, ministrul britanic de externe, a declarat, după închiderea urnelor, că alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost nici libere, nici corecte.

Scriind pe X, el a spus că alegătorii au avut o lipsă de opțiuni” și că nu a existat o monitorizare independentă din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Organizația ajută la evaluarea măsurii în care alegerile sunt egale, corecte și transparente.

UPDATE – Zelenski: Putin bolnav de putere” după victoria în alegeri

O serie de guverne străine, inclusiv cel britanic, au reacționat la victoria lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale.

Unul dintre primii care a reacționat a fost președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a acuzat pe președintele Putin că simulează alte alegeri”.

Este clar pentru toată lumea din lume că acest personaj, așa cum s-a întâmplat deja de multe ori în decursul istoriei, este pur și simplu bolnav de putere și face totul pentru a conduce pentru totdeauna”, a spus el într-o declarație.

Nu există legitimitate în această imitație de alegeri și nu poate exista”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Victoria președintelui Putin a fost declarată la câteva ore după închiderea urnelor și se bazează pe sondajele la ieșirea de la urne. Rezultatele oficiale, după numărarea tuturor voturilor, vor fi afișate peste câteva zile, anunță Sky News.

La Moscova și în regiunile cu ora Moscovei la ora 20:00, secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia s-au închis și a început numărarea voturilor. În capitală, alegătorii puteau vota și folosind sistemul de vot electronic la distanță (DEV). Putin ar fi obținut 87,86 % din voturi, conform rezultatelor votului.

Casa Albă a trasmis că alegerile din Rusia nu au fost în mod evident nici libere, nici corecte”, având în vedere modul în care Putin şi-a întemniţat adversarii şi i-a împiedicat pe alţii să candideze împotriva sa.

Cu peste 114 milioane de persoane cu drept de vot, prezența la vot a fost de 73%, potrivit rapoartelor, în creștere față de 67,5% la ultimele alegeri din 2018.

Putin câștigă alegerile prezidențiale din regiunea Herson cu 88,12% din voturi după procesarea a 100% din buletine. Putin este lider în regiunea Belgorod cu 96,45% din voturi.

Putin a obtinut 93,27% din voturi dupa procesarea primelor 1,11% din protocoale la alegerile prezidentiale rusesti din Crimeea, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

El obține 88,12% din voturi după ce a procesat 100% din protocoalele la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse din regiunea Herson.

Putin câștigă 92,95% din voturi după procesarea a 90,26% din protocoalele la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse din regiunea Zaporojie.

Peste opt milioane de voturi exprimate online, spune un oficial al Comisiei Electorale

Peste opt milioane de persoane au votat online la alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat un oficial al comisiei electorale. Anterior, Keir Simmons, corespondentul internațional șef al rețelei partenere din SUA a Sky News, NBC, a declarat că prezența la vot a fost de 73%.

Simmons a precizat că aceasta a fost o prezență mai mare decât la ultimele alegeri din 2018 – care a fost de 67,5%, a anunțat mai devreme agenția rusă de știri TASS, relatează agenția de știri TASS. Cu toate acestea, cifrele privind prezența la vot sunt aproape imposibil de confirmat într-o țară cu 11 fusuri orare, a adăugat dl Simmons.

Citește și