Rishi Sunak avertizează că problemele Marii Britanii nu vor dispărea în 2023, după un an greu

  • Premierul reflectă asupra unui an plin de evenimente, în timp ce laburiștii avertizează că Marea Britanie trebuie să se schimbe.
  • Sunak a declarat că nu se va preface că toate problemele noastre vor dispărea în noul an”.
  • Liderul laburist Sir Keir Starmer și-a folosit mesajul de Anul Nou pentru a recunoaște că a fost un an foarte greu” și a spus că Marea Britanie trebuie să se schimbe”.

Rishi Sunak a avertizat că problemele Marii Britanii nu vor dispărea” în 2023, după 12 luni grele”.

În mesajul său de Anul Nou, premierul a promis că tot ce este mai bun din Marea Britanie” va fi afișat în lunile următoare, în timp ce a promis sprijin continuu pentru Ucraina. Și a prezis, de asemenea, că încoronarea regelui Charles, pe 6 mai, va uni țara. Dar a recunoscut că anul trecut a fost greu”.

În momentul în care ne-am revenit după o pandemie globală fără precedent, Rusia a lansat o invazie barbară și ilegală pe teritoriul Ucrainei”, a spus Sunak. Acest lucru a avut un impact economic profund în întreaga lume, la care Marea Britanie nu este imună”.

Acum, știu că mulți dintre voi au simțit acest impact acasă. Acesta este motivul pentru care acest guvern a luat decizii dificile, dar corecte, pentru a ține sub control împrumuturile și datoriile. Și tocmai datorită acestor decizii am reușit să-i ajutăm pe cei mai vulnerabili cu costul în creștere al facturilor la energie.”

Premierul a adăugat: În urmă cu trei luni, am stat pe treptele Downing Street și am promis că voi lucra fără încetare la lucrurile care contează cel mai mult pentru voi. De atunci, acest guvern a luat măsuri decisive pentru a susține NHS-ul nostru cu resurse record pentru a rezolva problema întârzierilor – mai multe fonduri, mai mulți medici și mai multe asistente medicale. De asemenea, ne ocupăm de migrația ilegală și oprim infractorii să abuzeze de sistemul nostru de azil.”

Sunak a declarat că nu se va preface că toate problemele noastre vor dispărea în noul an”, dar a spus că 2023 este o oportunitate de a prezenta tot ce este mai bun din Marea Britanie pe scena mondială”.

Liderul laburist Sir Keir Starmer și-a folosit mesajul de Anul Nou pentru a recunoaște, de asemenea, că a fost un an foarte greu” și a spus că Marea Britanie trebuie să se schimbe”.