• Rishi Sunak va fi următorul premier al Regatului Unit.
  • Penny Mordaunt s-a retras cu câteva minute înainte de înscrierea candidaturilor din cursa internă a Partidului Conservator.
  • Rishi Sunak a candidat și în precedentul scrutin intern al Partidului, dar a fost învins de Liz Truss. Truss a demisionat la 45 de zile de la numirea în fruntea guvernului.

Rishi Sunak, fostul cancelar al Trezoreriei lui Boris Johnson, va fi următorul prim-ministru al Marii Britanii, după ce a fost singurul candidat care a intrat în cursa internă a Partidului Conservator pentru a o înlocui pe Liz Truss, relatează CNN

Penny Mordaunt, ministrul britanic în exerciţiu însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul și actuala lideră a Camerei Comunelor, s-a retras cu câteva minute înainte de înscrierea candidaturilor din cursa internă a Partidului Conservator.

Duminică seară, fostul premier Boris Johnson a anunțat că nu se va înscrie în cursa internă deși avea numărul semnături necesare pentru a candida.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Rishi Sunak a candidat și în precedentul scrutin intern al Partidului, dar a fost învins de Liz Truss. Ea a demisionat la 45 de zile de la numirea în fruntea guvernului.