• Ororile de a fi capturat de soldații ruși în timpul războiului, au fost dezvăluite de un britanic care a suferit direct acest chin.
  • Aiden Aslin se aștepta să fie executat sau încarcerat de armata lui Vladimir Putin timp de zeci de ani după ce s-a predat în aprilie, la Mariupol, în Ucraina.
  • Originar din Nottinghamshire, s-a întors însă, acum acasă la familia sa, după ce a servit în armata ucraineană din 2018.

Ororile de a fi capturat de soldații ruși în timpul războiului, au fost dezvăluite de un britanic care a suferit direct acest chin. Aiden Aslin se aștepta să fie executat sau încarcerat de armata lui Vladimir Putin timp de zeci de ani după ce s-a predat în aprilie, la Mariupol, în Ucraina.

Originar din Nottinghamshire, s-a întors însă, acum acasă la familia sa, după ce a servit în armata ucraineană din 2018. El și-a făcut o misiune din conștientizarea atrocităților comise de forțele rusești asupra prizonierilor de război, încălcând astfel Convenția de la Geneva.

Miercuri dimineață, Aiden, din Newark, a spus pe Twitter: Dacă oamenii vor să știe cât de rău a fost, imaginați-vă cum este să auziți cum este bătut până la moarte cineva care abia a sosit, după ce a trecut prin bătăile pe care fiecare prizonier de război le primește cu o pungă pe cap din zona de instruire până în celulă.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Făcând lumină în ceea ce privește iadul pe care l-a trăit alături de colegul său britanic eliberat Shaun Pinner, Aiden a împărtășit un memorandum preluat din filmul Buster Scruggs din 2018. În fotografie, actorul James Franco poate fi văzut uitându-se în stânga și zâmbind pe docuri cu un ștreang în jurul gâtului.

Aiden a dat o descriere imaginii: Când noul oștean sosește în închisoarea voastră, speriat că va fi condamnat la moarte într-un tribunal justițiar.”

Postând sub pseudonimul Cossackgundi, Aiden a împărtășit cu cei care îl urmăresc o comparație șocantă între o fotografie înainte și una după capturare, la doar 48 de ore distanță.

Foto: Twitter

Prima fotografie este o captură de la o oră înainte de a mă preda forțelor rusești pe 12 aprilie, a doua fotografie este de la 48 de ore mai târziu. Vă las să vă faceți propria părere”, a scris el, împărtășind cele două fotografii.

În prima, el este văzut îngrijorat, dar cu o stare de sănătate bună, într-un Mariupol distrus. În cea de-a doua, însă, este văzut cu un aspect asediat și plin de vânătăi în timp ce poartă cătușe. Aslin, care are o logodnică ucraineană și dublă cetățenie după ce s-a mutat în țară în 2018, a fost în mod evident pus să pozeze de către trupele rusești, deoarece este văzut sprijinindu-și brațele în timp ce ochii îi cad în jos.