RO-ALERT este un sistem implementat la nivel național de către Ministerul Afacerilor Interne, dar nu are rezultate bune. Iar în ultima perioadă, tot mai mulți oameni s-au plâns că au fost avertizați târziu de evenimente sau pur și simplu au primit avertizări false.

Ce avertizări a ratat sistemul RO-ALERT?

  • Pe 23 iunie, la Galați, în jurul orei 19.00 a început evenimentul și a durat aproximativ o oră și jumătate. Vorbim de 80 de litri pe metru pătrat iar RO-ALERT a dat mesaj la 30 de minute, poate chiar o oră de când a început.
  • La București, pe 11 iunie, ANM a emis codul portocaliu la ora 17:25, iar oamenii au fost avertizați la 18:40.
  • La Cluj furtuna de acum 2 zile „a fost puternică, dar nu chiar atât de puternică”, a spus sistemul. S-a înregistrat cod portocaliu. Clujenii au fost revoltați că nu au primit mesaj.

Cine este vinovat în acest caz?

În primul rând, in cazul fenomenelor de vară contează și 5 minute. Pentru că se dezvoltă foarte repede aceste furtuni și sunt imprevizibile. ANM sesizează un posibil eveniment meteorologic și transmite mai departe către ISU, DSU, inclusiv RO-ALERT. Cine este vinovat, nu știm, informația este stabilită undeva. ANM emite printr-un soft avertizările, cu localități, fenomene și interval. Când se apasă butonul de trimitere, pleacă instant către beneficiari.

Recomandări

6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT