• Robert Kaplan este de părere că Putin va continua avansarea pe care a început-o, în ciuda sancțiunilor care i se pun de diferite țări.
  • Zilele trecute, Putin a recunoscut două provincii care sunt de 7-8 ori mai mari decât suprafața Belgiei.
  • De asemenea, Robert Kaplan a spus că Putin ar fi interesat de „refacerea granițelor fostei URSS”.

Conform lui Robert Kaplan, Vladimir Putin va continua avansarea, deoarece sancțiunile care îi sunt aplicate nu îl sperie. Preşedintele Rusiei a recunoscut două provincii care, împreună, sunt de 7-8 ori mai mari decât suprafaţa Belgiei.

Mă aşteptam la recunoaşterea provinciilor Donbas, Kremlinul are o viziune strategică pe termen lung şi acea mişcare este funcţională. Prin urmare, întrebându-te ce se va întâmpla astăzi sau mâine, nu înţelegi exact dinamica situaţiei. Trebuie să aşteptăm cu nerăbdare următoarele şase luni”, este opinia lui Robert Kaplan, care, în 2014, s-a aflat în România.

Acesta mai consideră că „ţarul este interesat de refacerea graniţelor fostei URSS. Va continua să avanseze, sancţiunile nu îl sperie”, mizând pe diviziarea SUA şi a UE.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Sancțiunile adresate de către Biden lui Putin nu îl mulțumesc pe Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat vehement marţi modul în care a gestionat actualul preşedinte al SUA, Joseph Biden, criza dintre Rusia şi Ucraina, afirmând că el ar fi reuşit evitarea unui conflict.

Trump a contestat sancțiunile pe care le aplică SUA Rusiei, în raport cu o posibilă ocupare a Ucrainei și a subliniat că, în timpul mandatului său, SUA erau independente din punct de vedere energetic.

„Sancţiunile slabe sunt nesemnificative comparativ cu ocuparea unei ţări şi a unui teritoriu masiv poziţionat strategic. Acum, a început, preţul petroului va fi mai mare, iar Vladimir Putin nu doar că primeşte ceea ce a vrut mereu, ci, în contextul creşterilor preţurilor la petrol şi la gaze, devine din ce în ce mai bogat. Statele Unite erau independente din punct de vedere energetic în timpul Administraţiei Trump, o independenţă pe care nu o mai avuseserăm niciodată până atunci, iar preţurile la petrol ar fi rămas mici. Acum, ţara noastră este într-un dezastru”, a acuzat Donald Trump.