• Robert Kennedy Jr. și-a cerut apoi scuze, spunând că îi pare foarte, foarte rău.
  • Acesta s-a justificat prin aceea că a folosit exemplul pentru a demonstra pericolul noilor tehnologii de control.
  • El spune că numărul copiilor care au suferit din cauza vaccinului anti-COVID este un holocaust.

Robert Kennedy Jr. a invocat memoria Annei Frank, sugerând că evreii din timpul nazismului aveau mai multă libertate decât americanii care resping vaccinul anti-COVID. Kennedy, care este fiul senatorului Robert Kennedy şi nepot al preşedintelui JFK, făcuse nefericita comparaţie cu câteva zile înainte de Ziua Comemorării, care, pe 27 ianuarie, marchează eliberarea victimelor lui Hitler din lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Criticat aspru în ultimele zile nu doar de comunitatea evreiască, acesta şi-a cerut astăzi scuze: „Dacă rănesc pe cineva, îmi pare foarte, foarte rău”, a scris el pe profilul său de Twitter, exprimându-şi scuzele familiilor care au suferit în timpul Holocaustului.

Fiul lui Robert Kennedy a încercat să se justifice spunând că a folosit „exemple de barbarie din trecut pentru a demonstra pericolele noilor tehnologii de control”. Vorbind la un miting No Vax la Lincoln Memorial, Kennedy a spus că „şi în Germania nazistă putea trece Alpii şi puteai intra în Elveţia. Ai fi putut să te ascunzi într-o mansardă, aşa cum a făcut Anne Frank”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Anne Frank s-a numărat printre cei aproximativ șase milioane de evrei care au fost uciși de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Frank, despre care se crede că avea 15 ani când a murit, s-a ascuns într-un pod din Olanda înainte de a fi prinsă și trimisă într-un lagăr de concentrare.

„Îmi cer scuze pentru referința mea la Anne Frank, în special pentru familiile care au suferit ororile Holocaustului”, a scris el pe Twitter.

„În măsura în care remarcile mele au provocat durere, îmi pare sincer și profund rău”, dar Kennedy a mai comparat cerințele de vaccinare cu Holocaustul și înainte. În 2015, la o proiecție a unui film care se concentra pe afirmațiile inexacte că vaccinurile pot provoca autism, el a numit numărul de copii care au suferit din cauza vaccinurilor (din nou, o afirmație nefondată) „un holocaust”.