• Printre prioritățile Ministerului Educației este „un mediu sigur pentru copii”.
  • Intotero: „În octombrie erau 467 de dosare de abuz sexual la minori.”
  • Ligia Deca s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Mondiale.

Pentru o Românie Educată – care nu s-a realizat în cei 7 ani nici de-a acasă, nici de la Cotroceni – chemați Banca Mondială! Ministrul Ligia Deca s-a dus la sediul central al Băncii Mondiale unde s-a întâlnit cu vicepreședinta pentru Europa și Asia Centrală. Deca i-a spus că are nevoie de bani și care sunt prioritățile educației de la noi.

Reforma ei se bazează pe 4 priorități. Creșterea calității în liceele tehnologice în colaborare cu mediul privat. Reducerea inegalităților educaționale prin formarea cadrelor didactice. Creșterea accesului la educație timpurie și asigurarea unui mediu școlar sigur.

Că elevii și copiii în general nu trăiesc cu riscul în sân a remarcat și ministrul Familiei Natalia Intotero a tras un semnal de alarmă. Și a amintit 3 cazuri care au speriat România în doar 24 de ore. Un profesor din Călărași a agresat sexual două fetițe de 14 și 17 ani cu care făcea meditații.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cazul antrenorului de înot de la Clubul Dinamo care a violat un copil de 7 ani, plus cel al unui tată din Ploiești care și-a agresat fiica. În octombrie erau în lucru 467 de dosare de abuz sexual contra minorilor, face bilanțul Intotero.

„Fac un apel și către toți psihologii și anchetatorii specializați pentru audierea copiilor abuzați sexual să dea dovadă de umanitate. Nu uitați Telefonului copilului – 119, la care pot suna persoanele care au cunoştinţă despre copii abuzați, exploatați sau supuși unei forme de violență!”

Citește și